Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Griezmann bäst i EM – här är Uefa:s stjärnlag

Från 2016
Uppdaterad 11.07.2016 18:21.
Antoine Griezmann klappar.
Bildtext Antoine Griezmann var fantastisk i EM.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har sagt sitt: målkungen Antoine Griezmann var bäst i EM. Stjärnlaget består av fyra portugiser, tre tyskar, två fransmän och två walesare.

Färska Europamästaren Portugal har flest representanter i Uefas All Star-lag. Målvakten Rui Patricio, försvararna Pepe och Raphael Guerreiro och superstjärnan Cristiano Ronaldo hör till de bästa spelarna i EM, tycker Uefa.

Bäst av alla i EM var ändå en fransman, Griezmann. Ett val som antagligen många håller med om. Griezmann stod för sex mål och spelade fram till två mål i turneringen. Griezmann toppade målstatistiken i turneringen.

– Griezmann var ett hot i alla matcher han spelade i. Han jobbade hårt för laget och hade teknik, vision och högklassiga avslut. Panelen var helt överens om valet, skriver Uefa.

Expertpanel valde elvan

Lilla Wales har två representanter i truppen, det hade inte många trott före EM. Märk också att det är Joe Allen och Aaron Ramsey som representerar nationen – inte Gareth Bale.

Tretton stycken experter valde All Star-elvan. Bland experterna fanns Finlands före detta förbundskapten Mixu Paatelainen, Manchester United-legendaren Sir Alex Ferguson och Uniteds tidigare tränare David Moyes.

För att en spelare skulle få en plats i elvan måste han ha glänst både individuellt och som del av laget. Spelaren måste också ha haft en stor påverkan på lagets insats i turneringen.

Uefas All Star-manskap:

Målvakt: Rui Patricio (POR)
Backlinje: Joshua Kimmich (GER) – Jerome Boateng (GER) – Pepe (POR) – Raphael Guerreiro (POR)
Mittfält: Toni Kroos (GER) – Joe Allen (WAL) – Aaron Ramsey (WAL)
Anfall: Antoine Griezmann (FRA) – Dimitri Payet (FRA) – Cristiano Ronaldo (POR)

Katastrofala val? Många missar? Hur ser din All Star-elva ut? Kommentera!

Diskussion om artikeln