Hoppa till huvudinnehåll

Sport

The Times: Vettel röt till – Räikkönen stannade i Ferrari

Från 2016
Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen, hösten 2015.
Bildtext Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen trivs tillsammans.
Bild: All Over Press

Enligt ansedda The Times var det Sebastian Vettel som var orsaken till att Ferrari förlängde Kimi Räikkönens kontrakt. Enligt tidningen är Vettel den mest inflytelserika personen i organisationen för tillfället.

Vettel har etablerat sig som försteförare under de senaste säsongerna och ville inte se Räikkönen gå från stallet. En källa nära stallchefen Maurizio Arrivabene ska ha läckt nyheten till den brittiska tidningen The Times.

Enligt källan ska Vettel ha använt sig av en form av veto-rätt för att se till att Ferrari inte valde att byta ut Räikkönen mot en yngre förare – något som en del av stallpersonalen inte tyckte om.

– Det är synd att inga unga förare får chansen. Sebastian är orsaken till det, säger källan.

Gick ut med kontraktet tidigare än vanligt

Ferrari bröt en mångårig tradition då man meddelade om Räikkönens förlängning redan under deltävlingen i Silverstone. Normalt brukar Ferrari offentliggöra sina kommande förare under hemma-GP:t i Monza.

Enligt The Times ska Daniel Ricciardo ha varit favoriten att ta över Räikkönens plats i stallet, men Vettel ville ogärna köra tillsammans med sin gamla stallkamrat från tiden i Red Bull.

Valtteri Bottas hade enligt tidningen varit aktuell för att för sin del ta Ricciardos plats i Red Bull.

I Silverstone presterade Kimi Räikkönen bättre än stallkamraten Vettel. Räikkönen kom i mål som femma – fyra bilar före tysken.

Diskussion om artikeln