Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dallas finska målvaktstandem under lupp – "Niemi hade mer problem"

Från 2016
Ishockeymålvakten Antti Niemi på knä för att mota puck.
Bildtext Antti Niemi kom till Dallas ifjol höstas men rosade inte direkt marknaden i Texas.
Bild: All over press.

Målvaktsrouletten i NHL-laget Dallas Stars har följts med intresse med finländska ögon då Kari Lehtonen och Antti Niemi agerat burväktartandem i en säsong.

Inför den förra säsongen skrev Antti Niemi på ett kontrakt med Dallas Stars, vilket betydde att Texaslagets förstekeeper Kari Lehtonen fick en värdig kämpe om tronen som förstemålvakt.

Slutresultatet blev en dyr målvaktstandem som skulle föra klubben till framgång. Hur gick det?

Stars vann visserligen sin division och slutade tvåa i hela ligan i grundserien, men där tog det roliga slut. I Stanley Cup-slutspelet blev det respass i andra omgången mot St Louis Blues.

Niemi behöver bättra på

Det finns dock hopp om förbättringar inför inkommande säsong, åtminstone om man får tro journalisten Mike Heika på Dallas Morning News.

– Jag tycker att Niemi hade mer problem än Lehtonen med tempot och det mentala i att dela, så jag tror att han kan vara mycket bättre denna säsong, menar Heika.

Ifall problemen fortsätter tror ändå Heika att en målvaktstransfer kan vara aktuell.

– De valde Lehtonen oftast förra året, så det verkar som att Stars gillar honom mer. Med det sagt, ifall de kan bli kvitt hans kontrakt och ge honom en nystart kunde det vara det bästa draget, anser Heika.

Diskussion om artikeln