Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Transportsträckan driver upp bränslepriset i Kabböle

Från 2016
Uppdaterad 18.07.2016 08:37.
Michael Eriksson vid Kabböle Marina i Lovisa
Bildtext Michael Eriksson, med paraplyet i högsta hugg vid Kabböle Marina i Lovisa, hoppas att den andra halvan av sommarsäsongen blir soligare
Bild: Yle/Sune Bergström

Kabböle Marina i Pernå säljer bränsle dygnet runt med självbetjäning men priset avskräcker en del båtfarare.

Michael Eriksson driver gästhamnen tillsammans med sin fru Sari. 98 oktanig bensin kostar 1,73 euro per liter och literpriset för dieselolja är 1,41 euro.

Michael Eriksson förklarar det höga bränslepriset så här:

- En del kunder frågar varför vi inte har samma bränslepriser som i stan men vi ligger ganska långt ifrån alla andra och transportpriserna för bränsle stiger ganska mycket för oss.

Kabböle Marina bestämmer i sista hand själv bränslepriset, som är samma hela sommaren. Orsaken är enligt Eriksson att inköpspriset inte varierar mycket under sommaren.

På genomresa

De flesta båtturisterna är på genomresa mellan Helsingfors och Kotka när de angör marinan i Kabböle. Men det finns också trogna, långväga kunder från Österrike.

- Det är ett sällskap som varje år kommer med segelbåt från Österrike hit. Från S:t Petersburg kommer det också då och då en båt.

Förutom bränsleförsäljning erbjuder gästhamnen i Kabböle bland annat el, wlan och septitankservice.

Soliga dagar uppskattar barnen simstranden och lekplatsen. Vuxna kan ta sig en svängom de veckoslut ett band uppträder i marinan. Det största dragplåstret är ändå båttävlingen i augusti.

Lördagar kl. 10-12 besöker 200-400 personer sommartorget i Kabböle.