Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zikaviruset oroar: Halep och Raonic hoppar av OS

Från 2016
Simona Halep i US Open 2014.
Bildtext Simona Halep åker inte till Rio.
Bild: EPA/JohnGMabanglo/AllOverPress

Världsfemman Simona Halep och världssjuan Milos Raonic har båda beslutat sig för att avstå OS i augusti. Båda anger zikaviruset som en orsak.

Många världsnamn inom golfen har tackat nej till spel i OS på grund av rädsla för zikaviruset. Inom tennisen har bortfallen inte varit lika många även om bland annat John Isner, Feliciano Lopez och Bernard Tomic valt att inte åka till Rio de Janeiro.

Nu har ändå två stora medaljkandidater valt att avstå OS. Det handlar om Simona Halep från Rumänien och Milos Raonic från Kanada.

Orsaken är precis som i många andra bortfall rädsla för zikaviruset som härjar i Brasilien.

– Det är med tungt hjärta som jag meddelar att jag inte kommer att spela i OS. Jag har fattat det här beslutet på grund av en rad hälsoorsaker, bland annat osäkerheten kring zika, skriver Raonic på sin Facebooksida.

– Anledningen till att jag avstår är oro för zikaviruset. Riskerna är för höga både för karriären och för hälsan. Familjen är väldigt viktig för mig och jag kan inte riskera att inte ha möjligheten att få en egen efter att tenniskarriären är över, skriver i sin tur Halep på sin Facebooksida.

I OS i London för fyra år sedan åkte Halep ut i den första omgången medan Raonic tog sig till den andra omgången.

milos raonic brisbane 2015
Bildtext Milos Raonic.
Bild: EPA

Diskussion om artikeln