Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen och Pelvas sågas – hör till flopparna i Allsvenskan

Från 2016
Uppdaterad 16.07.2016 14:56.
Eero Markkanen
Bildtext Eero Markkanen har fått hoppa in i sju matcher den här säsongen.
Bild: HENRIK ISAKSSON/IBL/IBL

Sportbladet har listat de tio största flopparna i Allsvenskan under vårsäsongen. På den listan finns bland annat Eero Markkanen och Akseli Pelvas.

Allsvenskan sparkade förra helgen igång igen efter EM-pausen och denna säsong har nu hunnit bli tretton omgångar lång. Då passar Sportbladet på att lista vårens största floppar och på den inte så smickrande listan finns två finländare med.

Eero Markkanen gjorde stor succé i klubben innan han såldes till Real Madrid Castilla sommaren 2014. Där hade han svårt att få speltid och flyttade förra hösten hem till Finland och spelade sex matcher med RoPS.

Inför den här säsongen återvände han till AIK men där har han haft det svårt att ta en plats i startelvan. Markkanen har blivit inbytt i sju matcher och målen har så här långt lyst med sin frånvaro.

– Stackars Markkanen var en driftkucku redan inför säsongen. Tung i kroppen, taskig attityd, misslyckad straffskytt och betraktad som truppens femteanfallare.

– Sen började Allsvenskan och det blev bara värre. 25-åringens framtida karriär känns lika oberäknelig som Real Madrids beslut att värva honom, skriver Sportbladet.

Även Pelvas sågas

Akseli Pelvas valde efter ligaguldet med SJK förra säsongen att pröva lyckan i Sverige och skrev på för Falkenbergs FF.

Falkenberg har lyckats klara sig kvar i Allsvenskan under två säsonger tidigare men just nu har laget det tungt och ligger nästjumbo.

Pelvas insatser i Falkenberg den här säsongen har inte varit speciellt lyckade.

– Finsk landslagsman som efter ett par succésäsonger värvades in som bosman. Skulle rädda Falkenberg kvar i Allsvenskan ytterligare en säsong, men har blivit ett totalt praktfiasko.

– Pelvas har bara fått sex matcher från start, bara skjutit fyra skott på mål och inte gjort ett enda mål. Ett krisande Falkenberg behöver spelare som gör mål. Pelvas har gjort den precisa motsatsen, skriver Sportbladet.

Övriga spelare som Sportbladet listar som floppar under vårsäsongen är Denni Avdic, Mathias Ranégie, Joshua Nadeau, Kristinn Steindorsson, Linus Hallenius, Michael Almebäck, Walid Atta och Emir Bajrami.

Diskussion om artikeln