Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Resenär i Antalya: Man får bara försöka njuta av semestern

Från 2016
Uppdaterad 16.07.2016 17:00.
Strand i Antalya, Turkiet.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Yleanställda Matti Uotinen är som bäst på semester i Antalya, där han igår natt väcktes av tutande bilar och hundratals människor som samlades på gatorna för att visa sitt stöd till regeringen med flaggor och slagord.

Enligt Uotinen har läget nu lugnat ner sig och resebyråerna håller turisterna välinformerade.

Matti Uotinen hann njuta av två hela lugna semesterdagar i Avsallar i närheten av Antalya innan kuppförsöket igår natt.

Uotinen hade suttit på middag tillsammans med sin familj och gått tillbaka till hotellet, när han blev tillfrågad om kuppförsöket via sms av en kompis.

- Först trodde jag att det var ett krasst skämt, men sedan gick jag in på webben och började kolla på finländska medier, där jag såg att det faktiskt var verklighet. Då var det ännu lugnt vid hotellet, men på kring två på natten började det höras oljud från gatan, säger han.

Uotinen följde med hur bilarna tutade och uppskattningsvis ett par hundra människor samlades på gatan med flaggor och slagord för att visa sitt stöd för den regeringen.

Alla utflykter inhiberade

Matti Uotinen säger att han på natten kände sig rätt förvirrad när han såg människorna demonstrera på gatorna och inte förstod slagorden.

Men läget lugnade sig under natten och enligt Uotinen är det nu stilla i centrum av Antalya.

- Turisterna spelar volleyboll och sysslar med vattensporter vid hotellet. Det finns inga tecken på liknande oroligheter som i de norra delarna av landet. Men alla utflykter är inhiberade för i dag och det rekommenderas inte att rör sig utanför hotellområdet, säger Uotinen.

Uotinen berättar att resenärerna har hållit sig lugna och att resebyråerna och utrikesministeriet försett människor med regelbundna uppdateringar.

Just nu verkar flygen avgå normalt från flygplatsen i Antalya och Uotinen räknar med att åka hem som planerat nästa vecka.

- Man kan väl bara försöka njuta av sin semester och vänta på ytterligare information från resebyråerna.

Diskussion om artikeln