Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Futura vill uppåt i tabellen

Från 2016
fotbollsklubben FC Futura i Borgå
Bildtext Den 24 juli möter Futura PePo från Villmanstrand på hemmaplan.
Bild: YLE/Mikael Kokkola

Fotbollslaget FC Futura från Borgå - division två - förlorade stort på söndag på hemmaplan mot Ku-Fu-98 från Kuopio. Matchen slutade 1-4.

Anfallsspelaren Anton Britschgi säger att laget var väl förberett och hade en bra träningsvecka bakom. Ändå gick det inte vägen.

- Vi fick en dålig inledning på matchen i och med att motståndarna gjorde sitt första mål redan efter 4 minuter. Vi skärpte oss visserligen efter det och utjämnade till 1-1 i början av andra halvlek, men efter motståndarnas andra mål tappade vi koncentrationen, säger Britschgi.

Skärpt i 90 minuter

Efter Ku-Fu:s andra mål, hade Futura ännu kunnat vända matchen, men lyckades inte.

- Jag tror att den här matchen bara var en engångsföretéelse. Serien är så pass jämn, att om man inte är skärpt till hundra procent under matchens alla 90 minuter, så kan matchen snabbt vända till det andra lagets fördel, säger Britschgi.

Den förlorade matchen blev en bra lärdom för Futura.

Fotbollsspelaren Anton Britschgi
Bildtext Anton Britschgi - Futura FC.
Bild: YLE/Stefan Härus

- Vi måste kunna ge 110% under hela matchens gång. Det finns inte utrymme för några svackor i spelet, säger Britschgi.

Träningsbrist

En bidragande orsak till att Futura misslyckades kan också vara bristen på träning.

- Vi har ju de facto haft en sommarpaus på två veckor, vilket gjorde att alla har varit tvungna att träna individuellt. Också avsaknaden av matcher kan ju ha bidragit till det skrala spelet. Det gäller i och för sig alla lag och kan inte användas som någon ursäkt, säger Britschgi.

10 bakom - 12 framför

I fotbollens andra division har man nu kommit nästan halvvägs i spelprogrammet. Tio matcher är spelade och tolv ligger framför. Vad behöver laget göra för att komma igen?

- Vårt mål är nog att ta oss uppåt i tabellen och strida om topplaceringarna och inte ligga i trakterna av play-off-strecket, där vi befinner oss nu. Vi försöker jobba oss uppåt, säger Britschgi.

På onsdag möter Futura laget JÄPS från Träskända på bortaplan och på söndag PePo från Villmanstrand på hemmaplan.

Futura ligger på åttonde plats i tabellen.

Diskussion om artikeln