Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Sibbo med på ett hörn i Päijänneloppet nästa år

Från 2016
Sibbo motorklubb
Bild: Yle/Sune Bergström

En del av Päijänne-loppet 2017 kommer att köras i Sibbo.

- Det är bekräftat men inga förhandlingar har ännu förts, vilket betyder att inga detaljer ännu är spikade, säger Tom Blomqvist, controller vid Sibbo Motorklubb.

Tredje gången gillt

Under årets Päijännelopp skedde målgången på Sibbo Motorklubbs motocrossbana invid Oljevägen i Sibbo. År 2014 kördes också en av sträckorna i Sibbo, medan målgången skedde i Nordsjö i Helsingfors.

- Jag antar att arrangörerna också i år vill att målgången sker i Sibbo, men det går också rykten om att starten skulle ske i Sibbo, men det här är inte varken officiellt beslutet eller bekräftat, säger Blomqvist.

En troligare modell är dock att starten skulle ske i Vierumäki och målgången i Sibbo, men Blomqvist är noga med att påpeka att ingenting är bekräftat, förutom att Sibbo är med på ett hörn.

- Bitarna i det stora pusslet faller säkert på plats i höst, eftersom det handlar om en stor deltävling på VM-nivå. Allt måste vara färdigt i god tid, så att föreningarna hinner bygga banorna så att de motsvarar det som krävs, säger Blomqvist.

Jubilerande tävling

Päijänneloppet är en enduro-tävling i 24 etapper på totalt 800 kilometer.

År 2017 kommer Päijänneloppet - som fyller 90 år - att vara både en nationell deltävling och en VM-deltävling.

Loppet har några gånger vunnits också av förare från Sibbo: Juhani Laaksonen vann år 1988 och 1991 och Marko Laaksonen 1999 och 2002. Simon Wiik vann år 2001.

Diskussion om artikeln