Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nagu Rock långt ifrån fjolårets publiksuccé

Från 2016
Uppdaterad 19.07.2016 07:39.
Publiken jublar under Nagu Rock 2016.
Bild: Yle/Johanna Ventus

Nagu Rock ordnades för sjätte gången i lördags och det visade sig vara svårt att upprepa fjolårets publiksucce. År 2015 bars festivalen upp av bland andra finlandssvenska fenomenet KAJ, men årets artister med Satellite Stories och LCMDF i spetsen lockade bara 180 personer till Framnäs i Nagu.

Nagu Rock ordnas av Nagu Ungdomsförening. Ordförande Alexandra Valkama är besviken på den blygsamma publiksiffran, särskilt eftersom arrangemangen i övrigt gått bra.

- Vi hade 600 personer här ifjol så det är klart att man är besviken. I år lyckades vi också bättre med tekniken än tidigare och vädret är ganska bra, så det har löpt fint annars, säger Valkama.

Satellite stories uppträdde på Nagu Rock.
Bildtext Uleåborgsbandet Satellite Stories
Bild: Yle/Johanna Ventus

- Den låga publiksiffran kan inte bero på marknadsföringen, för vi har marknadsfört festivalen ordentligt. Folk visste nog om att det ordnades, men av någon orsak lockade det inte.

Huvudartisterna Satellite Stories och LCMDF har båda turnerat utomlands men det räckte inte till för att locka folk ur stugorna.

- Det finns mycket folk i skärgården, på sommarstugor och i gästhamnen, så om det hade funnits intresse hade människorna nog räckt till.

Arrangörerna står nu vid ett vägskäl inför framtiden.

- Vad som kommer att hända klarnar när vi får resultatet från festivalen. Vi måste fundera över konceptet, vi kanske koncentrerar oss på en stor artist, eller en mindre konsert inomhus. Vi kan till och med ta en paus något år. Det är trots allt inte lätt att få frivilliga krafter att hjälpa till, så med tanke på det känns det ju extra surt, avslutar Valkama.

Diskussion om artikeln