Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Daniel Sjölund funderar på flytt till IFK Mariehamn

Från 2016
Uppdaterad 20.07.2016 11:30.
Daniel Sjölund med den allsvenska bucklan, fotbollsgalan 2015.
Bildtext Daniel Sjölund blev svensk mästare med Norrköping i fjol.
Bild: All Over Press

IFK Norrköpings mittfältare Daniel Sjölund kan återvända hem till Åland efter säsongen. Jag är väl i ett läge där familjen börjat fundera på om vi ska flytta hem till Åland eller fortsätta här något år till, säger han till Fotbollstransfers.com.

Goda nyheter kan vara på gång för IFK Mariehamn, som leder fotbollsligan.

Daniel Sjölund har gjort en lång karriär i allsvenskan och har den senaste tiden imponerat stort på det centrala mittfältet. Förra året blev det ett sensationellt guld med IFK Norrköping.

Sjölunds kontrakt löper ut i år. Nu är allsvenskans bästa centrala mittfältare anno 2015 aktuell för IFK Mariehamn.

– Alternativet är att flytta tillbaka till IFK Mariehamn och avsluta karriären där. De leder finska ligan just nu, så det är inget dåligt alternativ, säger Sjölund till Fotbollstransfers.com – och intygar att han trivs bra i Norrköping.

Finns intresse från båda sidor

Sjölund talade om flyttplanerna redan i mars i en intervju med Yle Sporten. Då sade han att IFK Mariehamn och Norrköping är de enda aktuella alternativen för framtiden.

– Om chansen dyker upp att fortsätta här är det en möjlighet. Om inte, så blir det väl en flytt hem till Åland och IFK Mariehamn, sade Sjölund då.

Sjölund, som ska få tillökning i familjen, säger att han och IFK Mariehamn vet var de har varandra.

– Det handlar egentligen mer om att ta ett beslut i första hand innan man börjar fundera på saker och ting. Det är ungefär samma med Norrköping. Det finns intresse från båda sidor och vi vet var vi har varandra, säger Sjölund till Fotbollstransfers.com.

Just nu koncentrerar sig Sjölund huvudsakligen på kvalet i Champions League. Norrköping har ett 1–3-underläge att vända mot Rosenborg på onsdag.

Diskussion om artikeln