Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fick inte fortsätta i Jokerit och flyttar till Sverige – "Jag trivdes jättebra i Jokerit"

Från 2016
Tim Kennedy spelade en halv säsong i KHL-klubben Jokerit.
Bildtext Tim Kennedy spelade en halv säsong i KHL-klubben Jokerit.
Bild: KHL-Marketing/All Over Press

Ishockeyspelaren Tim Kennedy kom till Jokerit i medlet av december. Jokerits sportchef Jari Kurri var då nöjd med värvningen men Kennedy fick inget nytt kontrakt. Nu bär flyttlasset norrut.

– Kennedy är en skicklig spelare som har en utomordentlig speluppfattning. Han har erfarenhet av tuffa matcher i NHL och KHL. Vi tror att han är till stor hjälp för vårt lag. Han bidrar med offensiv förmåga att producera, sade Kurri i samband med värvningen på Jokerits internetsajt.

I grundserien blev det 3+6=9 poäng på 18 matcher, i slutspelet inga poäng på sex matcher. Före det hade den då 29-årige amerikanen gjort 1+4=5 poäng på 29 matcher i Neftechimik Nizjnekamsk.

Efter säsongen valde Jokerit att inte förlänga kontraktet med Kennedy.

Ska ta stor roll i Luleå

Luleå tog däremot chansen och är nöjd med sin värvning.

– Jag trivdes jättebra i Jokerit förra säsongen och förväntar mig samma upplevelse i Sverige. Den större isytan passade mig och min skridskoåkning riktigt bra och jag fick göra omställningen förra säsongen, sade Kennedy på Luleås webbplats.

– Vi är otroligt glada att ha landat Tim Kennedy som är en väldigt bra skridskoåkare och en playmaker som är väldigt skicklig och användbar i framför allt powerplay. Han är dessutom en både erfaren och meriterad center som vi känner komma kunna ta en stor roll i Luleå Hockey kommande säsong, konstaterade sportchefen Lars Bergström.

Förutom Kennedy har Luleå också värvat den 28-årige centern Kael Mouillerat. Han gjorde förra säsongen 18+27=45 poäng på 68 matcher i AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

I Luleå spelar bland annat också finländarna Ilari Melart och Julias Junttila, HPK-bekantingen Craig Schira samt Johan Harju, som inte heller hade någon lyckad KHL-sejour i Jokerit.

Diskussion om artikeln