Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenskarna missnöjda med OS-byn – alla lägenheter inte bobara

Från 2016
I slutet av juli pågick arbetet med att få OS-byn klar i tid.
Bildtext I slutet av juli pågick arbetet med att få OS-byn klar i tid.
Bild: EPA/Marcelo Sayao

Sveriges olympiska kommittés (SOK) verksamhetschef Peter Reinebo är på plats i Rio de Janeiro. Han hoppas att OS-byn inom några dagar ska kunna uppfylla den svenska OS-truppens krav.

– Majoriteten av lägenheterna är bobara, men inte alla. Det är problem med att få en del av infrastrukturen i husen att fungera. El, vatten, avlopp och sådana saker, sade han till Expressen.

Australiens OS-trupp har redan redogjort att den inte tänker flytta in på grund av problem med toaletter, läckande rör och brandsäkerheten.

– OS-byn är jättesnygg utifrån. Allt är nybyggt. Men det är inte riktigt klart. Det är inte varmt vatten i alla lägenheterna och fortfarande några avlopp som inte fungerar. Så man får vara lite pragmatisk, fortsatte Reinbo.

Idrottare från Italien och Nya Zeeland flyttar in efter att nödvändiga reparationer har utförts. Reinebo tror att problemen kommer att lösas.

– Inom tre fyra dagar så tror jag att vi är ikapp. I går och i dag har vi haft stora grupper arbetare här som har jobbat hårt.

Diskussion om artikeln