Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tre artistduor om vänskap, föräldraskap och att spela i Finland

Från 2016
Uppdaterad 27.07.2016 13:18.
Rebecca och Fiona på RockOff 2016
Bildtext Rebecca och Fiona bråkar nästan aldrig.
Bild: Yle

Hur är det att jobba med och ständigt umgås med sin bästa vän? X3M träffade tre artistpar på RockOff som inte bara kallar varandra kollegor utan också bästa vänner.

Rebecca och Fiona

Rebecca Scheja

Att jobba med sin bästa vän är det bästa som finns. Klart det kan uppstå problem ibland, men det finns större bekymmer här i världen och fördelarna väger verkligen upp. Vi har olika sätt att hantera saker och ting på. Jag blir saklig och arg, Fiona har lättare till gråt och blir mer ledsen än arg. Vi bråkar nästan aldrig och om det händer är det mest under stressande situationer.

Fiona Fitzpatrick

Det känns inte som att vi behöver egen tid, man vill liksom vara tillsammans. Det blir en speciell känsla i turnébussen, alla gillar alla, vi är som en stor familj. Just nu känner vi oss väldigt lyckliga för att vi jobbar med vårt band och crew i den här produktionen. Vi jobbar alla mot ett gemensamt mål, alla brinner för sin egen del i produktionen, alla vill göra sitt bästa.

Just nu känner vi oss väldigt lyckliga.

Ison och Fille

Ison Glasgow

Vi är definitivt bästa vänner. När vi var yngre hängde vi men varandra nästan varje dag, pratade om musik och drömde om framtiden. Nu när vi är äldre har det ju förändrats, vi har andra saker vi måste göra och vi har annorlunda ansvar än förr. Till exempel har ju Fille blivit pappa. Vi är bästa vänner som inte behöver ses eller prata hela tiden, det kan gå ett halvår utan att vi ser varandra. Men efter en tid börjar man genuint känna att man saknar den andra, att man vill prata med varandra. Vår vänskap känns väldigt äkta på det viset.

Felipe Leiva Wenger (“Fille”)

Jag hade inte kunnat tänka mig hur det skulle vara att bli pappa, jag visste inte vad det innebar. Det är ett nytt liv som startar i och med att du får barn. Du har någon annan att bry dig om, någon annan som du bara önskar väl och som du jobbar för att ska ha det bra. Man riktar sin energi åt ett annat håll och vill ge barnet det allra bästa, det man inte själv hade som barn. Det är mycket man vill som förälder för att skapa nya minnen, så därför har jag med min familj på turnén för att kunna göra saker tillsammans.

Ison och Fille
Bildtext Ison och Fille har känt varandra länge.
Bild: Yle

Tungevaag och Raaban

Martin Tungevaag

Nu under sommaren när vi turnerar och annars också under året då vi har spelningar nästan varje helg så träffas vi väldigt ofta trots att vi bor på olika ställen. Så nu har vi lärt känna varandra, det är inte mycket som överraskar längre. Förr visste vi ju inte ens att vi båda gillar fotboll. Vi försökte faktiskt styra ihop en fotbollsmatch när vi var i Thailand och spelade, men tyvärr fanns det ingen tid till det.

Robbin Söderlund ("Raaban")

Vi kan nog säga att vi var som mest lyckliga för ett år sedan när vi var i Finland senast och spelade på Weekend Festival. Det var vår första riktigt stora spelning och de finländska fansen var helt galna, ja, de finländska fansen är nog bäst. Alla sjunger med i alla låtar. Alltid när vi kommer till Finland så vet vi att det blir ett bra gig.

Tungevaag och Raaban på RockOff2016
Bildtext Tungevaag och Raaban älskar Finland.
Bild: Yle

RockOff pågår fram tills lördagen den 30.7 och där kan du bland annat se artister som Miriam Bryant, Freddy Kalas, The Sounds, De Vet Du och Alphaville.

Diskussion om artikeln