Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Drogpåverkad mopedist körde undan polisen i Raseborg

Från 2016
Polis på Storgatan i Jakobstad.
Bildtext Bilden har inget med mopedisten i Billnäs att göra.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

En 18-årig yngling misstänks för en rad olika brott efter ha kört moped drogpåverkad. Under flykten från polisen stötte mopedisten till en polisbilen, en fotgängare och en lastbil.

En polispatrull fick syn på en mopedist vars moped inte verkade vara i skick i Billnäs i Raseborg sent på onsdagskvällen (27.7). När patrullen vände om för att granska fordonet körde mopedisten iväg.

Under jaktens gång körde polisen upp bredvid mopedisten i ett försök att få mopedisten att stanna. I stället körde mopedisten in i sidan på polisbilen. Hastigheten vid krocken var låg.

Krockade med fotgängare och lastbil

Mopedisten lyckades ändå fortsätta fly undan polisen. Under flykten stötte mopedisten också lätt till en fotgängare och en parkerad lastbil.

Efter att mopedisten försökt köra undan polisen i fyra minuter förlorade han kontrollen över mopeden och ramlade.

När polisen fick tag i mopedisten blåste han noll promille i polisens alkometer. Han testade ändå positivt på ett snabbtest för droger.

Mopedisten, född 1998, hade inte heller något giltigt körkort för moped. Mopeden sakade också en registreringsskylt, bromsarna var inte i skick och körljusen fungerade inte heller. Mopeden var tagen ur bruk.

Berusad man körde för fort

På torsdag morgon (28.7) körde en man 127 kilometer i timmen i Åminnefors i Pojo. På området får man köra max 80 kilometer i timmen. Den 44 år gamla mannen blåste 0,61 promille i polisens alkometer.

Mannen misstänks för rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.