Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Muurinen gör comeback i ligan – som HIFK:s chefstränare

Från 2016
Uppdaterad 28.07.2016 13:38.
Antti Muurinen, HJK
Bildtext Antti Muurinen ska försöka vända HIFK-skutan.
Bild: EPA/MariusBecker/AllOverPress

Fotbollsligaglaget HIFK har skrivit kontrakt med den rutinerade tränaren Antti Muurinen. Muurinen har sju finska mästerskap, fem med HJK och två med FC Kuusysi, på sin CV.

Den 62-årige Antti Muurinen tar över som chefstränare i HIFK. Han ersätter Jani Honkavaara som fick sparken på onsdagen. Orsaken till det var HIFK:s svaga säsong i ligan. Laget parkerar på näst sista plats i tabellen, med lika många poäng som tabelljumbon PK-35 Vantaa, som på torsdagen gav foten åt sin chefstränare Shefki Kuqi.

Muurinen, vars kontrakt med Helsingfors IFK sträcker sig säsongen ut, säger sig ta emot tjänsten med stor iver.

– Det är fint att få en sådan här utmaning, sade Muurinen på presskonferensen.

– Jag tar emot uppdraget med stort intresse. Jag tror att HIFK har ett så bra lag att det kan prestera bättre. Det viktigaste är att hålla kvar ligaplatsen också under nästa säsong. Spelarmaterialet är tillräckligt bra, trots att det funnits en hel del skador.

Muurinen har vunnit fem finska mästerskap med HJK som han basade för 1997-1999 samt 2007-2012, samt två FM-guld med FC Kuusysi som han ledde 1988-1993. Dessutom har han också tränat FC Kontu, FF Jaro, FC Lahti och MYPA, samt Finlands landslag åren 2000-2005.

HIFK:s följande match spelas på lördagen när regerande finska mästarna SJK kommer på besök till Helsingfors.