Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Tjo och tjim på parkfest i Lappträsk

Från 2016
Uppdaterad 29.07.2016 13:45.
Thomas
Bildtext Titta Väkevä och Thomas Antas värmer upp inför parkfesten
Bild: Yle/Stefan Paavola

På lördag är det dags för uppföljningen av fjolårets braksuccé Klockarens parkfest, klockan 12 till 16. Då fylls Klockarparken i Lappträsk av musik, dans, fest och glam.

Parkfesten är ett enormt samarbete mellan mängder av olika aktörer i och runt Lappträsk, där alltifrån företagare till barndansgrupper ställer upp. Huvudarrangör är föreningen Lapinjärven BluesRock, som arbetar just med att ordna och utveckla framförallt musikaliska kulturevenemang i Lappträsk.

- Det ska vara en tillställning för vem som helst i kommunen, säger Thomas Antas som är medlem i föreningen Lapinjärven BluesRock och kommer att fungera som konferencier under parkfesten.

Föreningen har tidigare ordnat till exempel allsångskvällar, konserter och talangtävlingar.

- Alltid när det händer något här i kyrkobyn brukar föreningen vara inblandad på något sätt, säger Antas.

Mycket musik

Föreningen har också ett eget band, BRand, som underhåller med musik. Titta Väkevä, lördagens finskspråkiga konferencier, är trummis i bandet. Hon är glatt förväntansfull inför festen och nöjd över hur många som ställer upp.

Just musiken är den röda tråden och själva anledningen till varför man valde att arrangera en parkfest.

- Det är vad föreningen ska göra, sprida musik och glädje till folk och till varandra, säger Antas. Vi ska på det sättet uppmuntra till att göra musik själv och att våga uppträda.

Det är roligare om man gör saker tillsammans menar både Väkevä och Antas.

Och många besökare

Förra året hade parkfesten i kyrkobyn närmare 300 besökare vilket förstås är väldigt bra. Lappträsk kommun har ett totalt invånarantal på lite drygt 2 800 invånare.

- Om vädret är bra finns det ingenting som säger att det inte skulle kunna bli 300 besökare i år också, säger Antas.

Något för alla

Parkfesten ska bjuda på någonting för alla. Bland annat kommer barn uppträda både med dans och musik. Kaisa ja Kaalinpäät bjuder på musik för barn och Kaj Silfvast bjuder på sommartoner på dragspel.

För den som inte kan stå still blir det både zumba och käppgympa och lokala föreningar kommer att tillhandahålla både tjänster och förfriskningar.

- Någonting för envar, allt för alla har varit mottot, säger Antas.

Diskussion om artikeln