Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilonen tänker spöa Stenson i Rio – ”Han är för trött för att klara sig”

Från 2016
Uppdaterad 29.07.2016 20:28.
Mikko Ilonen.
Bildtext Mikko Ilonen behöver inte bry sig om rankingpoäng i Rio.
Bild: EPA

Mikko Ilonens säsong har inte uppfyllt förväntningarna hittills men inför OS ser allt bra ut. En av Ilonens målsättningar är Henrik Stensons skalp.

Det har snart gått två år sedan Mikko Ilonens senaste seger på Europatouren. Förra säsongen led finländaren stundvis av skadebekymmer, men i år har allt fungerat som det ska. Endast toppresultaten har uteblivit.

– Säsongen har resultatmässigt varit ganska blek. Jag har spelat rätt så jämnt men har inte lyckats prestera på så hög nivå att jag skulle ha rymts med bland de tio bästa i turneringar. Men några egentliga problem har jag inte lidit av, berättar Ilonen för Yle Sporten.

Nästa vecka spelar Ilonen i Skottland i Paul Lawrie Match Play - och efter det inleds medaljjakten i Rio. Till skillnad från normala proffstävlingar står inga prispengar eller världsrankingpoäng på spel i OS.

– Det finns inga andra placeringar än de tre första, det är det enda som räknas i OS. På touren samlar man ju rankingpoäng och man kan tala om en bra vecka om man har slutat på till exempel åttonde plats.

Ilonen menar ändå att han kommer att spela enligt helt samma principer som vanligt.

– Inte tänker jag börja ta onödiga risker utan kommer nog att spela inom gränserna för mitt eget kunnande. Om jag lyckas med de mina egna slag så kommer jag nog att nå framgång.

En del av de största världsstjärnorna står över OS-turneringen i golf, vilket gör Sveriges Henrik Stenson till en av de allra största mästarkandidaterna För två veckor sedan följde Ilonen med när Stenson blev den första manliga majorvinnaren från Norden i The Open Championship.

– Det var fint att se Stenson vinna. Killen hämtade äntligen en stor titel till Norden. Folk har haft stora förväntningar på honom så det var fint att se honom leverera.

Ilonen påstår ändå att han inte räknar sin vän och långvariga konkurrent till den största vinnarkandidaten.

– Jag tror att han är ganska trött i OS så jag tror inte att han kommer att klara sig där, säger Ilonen med ett flin.

– Jag har besegrat honom tidigare så varför skulle jag inte kunna göra det nu?

Diskussion om artikeln