Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kryss i het kamp mellan HIFK och SJK – slut på VPS segersvit

Från 2016
HIFK - SJK, 2015.
Bildtext SJK:s Ariel "Tuco" Ngueukam målskytt mot HIFK (arkivbild från 2015).
Bild: All Over Press

Debuterande Antti Muurinens Helsingfors IFK stod värd för de regerande ligamästarna i SJK i en kamp som blev het både i luften och på planen. Samtidigt tog VPS imponerande segersvit slut i Kemi.

I mötet mellan HIFK och SJK var det bortalaget som inledde målskyttet. I den elfte spelminuten lyckades Ariel Ngueukam smälla in en boll mellan ett flertal HIFK-försvarare.

Ledningen blev ändå kortvarad. HIFK kvitterade genom Ville Salmikivi bara åtta minuter senare. Fredrik Lassas stod för assisten.

Desto mer mål bjöd matchen inte på trots ett fåtal lägen i båda ändorna under resten av den första och den andra halvleken.

Under slutminuterna hettade det också till under matchen i värmen på Tölö fotbollsstadion. Några kort blev det ändå inte som följd av knuffarna mellan spelarna.

Efter visslingen såg målskytten Ngeukam ut att ta till knytnävarna mot HIFK:s Nnaemeka Anyamele – men det var bara ett lättsamt skämt visade det sig. Domaren Marko Grönholm hade redan hunnit springa fram till spelarna, men fick avsluta sin match med ett gott skratt.

Mållöst i Kemi

I Kemi blev det en målfattig drabbning på lördagseftermiddagen. VPS kom in i drabbningen som klara förhandsfavoriter med sex raka segrar bakom sig – men en sjunde blev det inte.

PS Kemi fortsatte visa upp fin form och klarade av att hålla VPS borta från de riktigt farliga lägena.

Resultat, fotbollsligan:

HIFK – SJK 1-1 (1-1)
11’ Ngeukam 0-1
19’ Salmikivi 1-1

PS Kemi – VPS 0-0