Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fredrik Lassas: ”Syntes lite ’sexy football’ i vårt spel idag”

Från 2016
Fredrik Lassas, HIFK.
Bildtext Fredrik Lassas anser att HIFK inte kan nöja sig med en poäng i längden.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

HIFK-mittfältaren Fredrik Lassas var en nöjd man efter 1-1 mot de regerande finska mästarna i SJK. Men att vara nöjd med en poäng räcker inte i längden, säger spelaren till Yle Sporten.

– Vi har förlorat tre matcher på raken nu utan att göra mål så om man jämför med det så gör vi en bra match idag. Dessutom är de regerande mästarna i SJK i bra form så definitivt en bra prestation av oss idag.

– Såklart skulle tre poäng vara oerhört viktigt för oss i det här laget, men summa summarum så är vi ganska nöjda med poänget. Men inte räcker det i längden, konstaterar Lassas till Yle Sporten.

Vi är alla proffs. Det gällde att bara ladda om.

― Fredrik Lassas till Yle Sporten.

HIFK:s långvarige tränare Jani Honkavaara fick sparken på onsdagen och en dag senare stod det klart att Antti Muurinen tar över. Inte det lättaste sättet att förbereda sig för en stor hemmamatch mot SJK, berättar Lassas.

– Såklart så visste vi att det är risken då man har förlorat så många matcher som vi hade gjort. Men i och med att vi alla i omklädningsrummet stod bakom honom så kom det som en ganska hård chock i torsdags att han fick gå.

– Men vi är alla proffs. Det gällde att bara ladda om och nu står alla bakom ”Ana” istället. Vi visade idag att vi kan göra dom saker som Antti begär av oss. Jag tycker att han lyckades skapa en bra stämning inom laget inför den här matchen.

Muurinen såg mycket positivt i den jämna matchen

Antti Muurinen var också nöjd med hur laget presterade på lördagen. Visst var det dessutom lite pirrigt att komma tillbaka till fotbollsligan efter en paus på två år.

– Visst är det kul. Jag märkte nog redan inför matchen att pulsen började stiga lite. Jag har talat så mycket de senaste två dagarna att min hals börjar bli trött. Men laget har tagit emot mig väl och det syntes på plan idag också.

Antti Muurinen, 2014.
Bildtext Antti Muurinen nöjd med 1-1 mot SJK.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

– De få saker som vi har hunnit träna på syntes i matchen. Visst fanns det stunder då SJK körde över oss totalt, men det viktiga är att vi fick slut på förlustsviten, berättar Muurinen för Yle Sporten.

Hur länge måste du fundera på erbjudandet före du tackade ja?

– Jag hade nog funderat på att lägga visselpipan på hyllan före de ringde från HIFK. I nuläget känns det bra och passligt att ta sig ann ett tre månader långt projekt på det här sättet. Nu gäller det att se hur det går, säger Muurinen.

De få saker som vi har hunnit träna på syntes i matchen.

― Antti Muurinen till Yle Sporten.

Fredrik Lassas anser att man redan såg tecken på Muurinens spelstil i HIFK:s tag mot SJK.

– Det är ju många år av ”Honsus” jobb som ligger bakom vårt spel, men kanske den nytändning som han fick till stånd syntes lite.

– Vårt problem har varit att vi tänker för mycket på vad vi ska göra men nu spelade vi motsatt med bra intensitet och det blev inte så passivt som det stundvis har varit i år. Nog kan man väl säga att det syntes lite ”sexy football” i vårt spel idag, konstaterar Lassas.