Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lotta Lepistös OS i fara: ”Känns som om någon slagit mig med ett bobollsträ”

Från 2016
Uppdaterad 01.08.2016 01:55.
Lotta Lepistö Cervelo-Bigla 2016
Bildtext Lotta Lepistö (arkivbild).
Bild: Magnus Eklöv

Cyklaren Lotta Lepistö föll illa under en tävling i London på lördagen. Lepistö skadade sig i kraschen och säger nu att hon inte kan garantera att hon kommer att vara i skick i tid till OS.

Det var under slutspurten som cykelkedjan plötsligt hoppade av och Lepistö slungades i marken. Hon fick ett stort sår i låret och mindre kontusioner runt hela kroppen.

– Om man faller i hastigheter på 50 km/h så klarar man inte sig undan med blotta förskräckelsen. Just nu känns det som om någon slagit mig med ett bobollsträ, säger Lepistö.

– Jag är väldigt besviken. Jag försökte att undvika alla risker och så går det så här. Formen var riktigt bra igår, fortsätter hon.

Lepistö ska enligt planerna delta i landsvägscyklingen och tempoloppet i OS i Rio. Planer som nu kan skrotas, bekräftar cyklaren.

– Det återstår att se om det räcker med en vecka för rehabilitering. Jag kommer nog att resa till Rio och sedan gör vi besluten där. OS-lagets vård är den bästa som finns tillgänglig, säger Lepistö.

Lotta Lepistö kommer att resa till Rio på måndag. Landsvägscyklingen avgörs på söndag den 7 augusti och tempoloppet tre dagar senare på onsdag den 10 augusti.

Diskussion om artikeln