Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s nya förstärkning: "Blir fint att få spela framför klacken"

Från 2016
Uppdaterad 01.08.2016 13:05.
Tomi Maanoja, här i spel för KuPS säsongen 2015.
Bildtext Tomi Maanoja ska tävla om minuter med Carljohan Eriksson. (Arkivbild)
Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved.

Fotbollslaget HIFK får en förstärkning på målvaktsfronten då Tomi Maanoja ansluter sig till truppen. Maanoja kommer närmast från FC Lahti.

Den 29-åriga målvakten har spelat 12 matcher för FC Lahti den här säsongen. Maanoja debuterade i finska ligan i AC Allianssi år 2005. Han har också representerat FC Lahti, Honka, RoPS och KuPS. Åren 2008– 2010 spelade han för AIK och vann mästerskapet i Sverige.

– Vi ville ha mer konkurrens hos våra målvakter. Trots att unga Jere Piirainen fick lov att spela för en vecka sedan kommer det att ta tid innan han är i fullt spelskick efter ett långt skadeuppehåll, sade HIFK:s sportchef Henri Määttä på klubbens webbplats.

Eriksson får konkurrent mellan stolparna

Carljohan Eriksson har stått i mål för HIFK på sistone. Han kommer att tävla med Maanoja om spelminuterna resten av säsongen. Maanoja väntar ivrigt på att få spela:

– Det känns väldigt bra att få börja representera HIFK. Det första målet blir att klättra några placeringar i tabellen. Den här ligan är så oförutsägbar och jämn att en liten segersvit kan räcka långt, sade Maanoja.

– Så är det också fint att få spela framför "Klacken". Tidigare har jag spelat som motståndare till dem så jag kan gott föreställa mig hur bra det känns att ha dem som stöd. Otroliga supportrar, tillade Maanoja, vars kontrakt sträcker sig fram till slutet av den här säsongen.

Fler förstärkningar att vänta

Enligt sportchef Määttä är HIFK ytterligare ute efter en till två mittfältare. Jakten på ett förnyat ligakontrakt har med andra ord börjat på allvar. Så sent som förra veckan sparkades chefstränaren Jani Honkavaara och ersattes av rutinerade Antti Muurinen.

Muurinens debut i HIFK slutade med 1–1 hemma mot SJK i lördags. HIFK spelar sin följande match mot IFK Mariehamn på Åland på söndag.

Diskussion om artikeln