Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nordiska körtoner intar Åbo – dags för Nordklang

Från 2016
Broschyr för festivalen Nordklang 2016.
Bild: Yle/Marie Söderman

Samlar mer än tusen sångare. Dagarna börjar med workshops och avslutas med konserter.

Mer än tusen sångare från hela Norden förväntas komma till Åbo för att delta i Nordklang 16 den 3-7 augusti. Programmet är uppbyggt runt en mängd workshops under olika rubriker. Det blir klassiska toner, nya toner, rytmiska toner, ungdoms-, mans- och damkör samt dirigenter. Arrangörerna understryker att de vänder sig till alla typer av körsångare från alla slags körer och med olika förkunskaper.

Första gången i Åbo

Festivaldagarna börjar med morgonsång. Vid 10.00 startar workshops, som pågår till 17.00 med paus för lunch och fika. På kvällarna bjuds konserter, kvällssång och middag. Sista dagen avslutas med en gala. Festivalen ordnas regelbundet i de nordiska länderna och nu ska det bli konserter på olika håll i Åbo. Det blir konserter i Sigynsalen, domkyrkan, men också på Hansatorget, akademikvarteret och på ett antal övriga ställen i Åbo.

Från Åboland deltar Åbolands kammarkör som kommer att uppträda med ÅK goes Manhattan Transfer på Kåren. Konserten ges på torsdag klockan 21 och bjuder på en show med jazz, pop och R&B från fyra årtionden.

Diskussion om artikeln