Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Publiken får skapa konst på Kuntsi i Vasa

Från 2016
Uppdaterad 02.08.2016 17:24.
Kuntsis museum för modern konst i Vasa
Bildtext Kuntsis museum för modern konst i Vasa.
Bild: Yle/ Malin Hulkki

Kuntsis museum för modern konst söker enskilda personer, par eller grupper till ett utställningsprojekt. I projektet får deltagarna möjlighet att välja verk till nästa års samlingsutställning.

Lokalen i Kuntsis andra våning kommer att delas upp mellan deltagarna, så att var och en får visa vad de kan och skapa en egen utställningshelhet av verk ur Kuntsis samling.

Utställningen kulminerar i tävlingen Art Battle. Publiken får rösta på sin favorit bland alla verk som grupperna har skapat och vinnaren offentliggörs den sista utställningsveckan. Till vinnargruppen och alla deltagare utlovas ett upplevelsepris.

Ingen sakkunskap eller tidigare erfarenhet av konst behövs, utan viktigast är en nyfikenhet eller entusiasm för konsten. Det enda som krävs av deltagarna är att de förbinder sig till flera träffar hösten 2016.

Valen av verk och utställningsplanerna görs vid gruppträffar, som leds av bildkonstnär Janika Herlevi och från Vasa stads museer deltar också projektkoordinator Kati Lehtinen. Utställningskonceptet har planerats av handledande kurator Kira Sjöberg.

Diskussion om artikeln