Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Rekord för Raseborgs sommarteater

Från 2016
Uppdaterad 03.08.2016 09:13.
Sarah Nedergård står med en gitarr i handen och barn runt omkring sig.
Bildtext Många har lyssnat till Sara Nedergård och barnen på Raseborgs sommarteater.

Med hela 20.052 förhandsbokningar slår Raseborgs sommarteater nu nytt rekord.
Det förra publikrekordet sattes av regissörens tidigare uppsättning på samma scen.

Sven Sid som regisserat musikalen Sound of Music myser.

- Vi har precis korkat champagnen! Jag är jätteglad över att publiken hittat hit och gillar vår föreställning. Här har alla bitar fallit på plats: inom rollbesättning, scenografi och orkester.

Populär pjäs

I tisdags hade över 16 000 personer sett årets uppsättning av Sound of Music på Raseborgs sommarteater.

Sven Sid vågar ännu inte uppskatta hur många åskådare som kommer att ha sett musikalen efter de tre föreställningar som ännu återstår, vädrets makter spelar ju också en viktig roll.

- Alla numrerade platser är bokade och sålda. Men också den som har bokat plats kan tänkas ändra sig om det ösregnar.

Alla andra som kommer släpps in till onumrerade platser. Det har satts in extra föreställningar och en kväll lockade pjäsen hela 1340 åskådare.

Andra gången gillt

Sven Sid regisserade Sound of Music redan 1993 på Raseborgs sommarteater. Den uppsättningen var till storleken mindre men registrerade hela 20.000 förhandsbokningar, det rekord som nu slogs.

Då brann dekor och musikinstrument tre dagar innan premiären. Kostymerna klarade sig och man spelade som planerat, efter ett enormt talkoarbete, minns Sven Sid.

Regissören Sven Sid.
Bildtext Regissör Sven Sid är glad över publiktillströmningen.

- Det var många som undrade hur vi skulle lyckas locka en lika stor publik med samma pjäs, utan en eldsvåda som dragplåster.

Han är glad över all positiv respons som nu har kommit från såväl publik som kritiker. Många har kommit fram och tackat eller skickat sms.

Sven Sid bedömer att den bekanta och starka musiken har talat till många, liksom berättelsen som handlar om flykt. Ett aktuellt ämne idag.

- Föreställningen har i allmänhet delat människor i två läger; de som tycker om Sound of Music och de som inte gör det. Men nu tycker jag att också de som varit negativt inställda har ändrat mening. Det visar att det är en bra story.

De sista föreställningarna ges tisdag 2.8, onsdag 3.8 och torsdag 4.8 kl.19

Diskussion om artikeln