Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Siltala tillbaka i landslaget inför EM-kvalet – "Behövde en paus"

Från 2016
Uppdaterad 03.08.2016 13:22.
Antti Siltala 2014
Bildtext Antti Siltala förstärker landslaget igen.
Bild: Maciej Kulczynski / EPA / All Over Press

Finlands vollybollherrar är tillbaka i elden efter en kort sommarpaus. Fina takter i Världsligan i år ska ge medvind inför EM-kvalturneringarna i Danmark och Finland.

Finland spelade ypperligt i Världsligan tidiare i sommar då man vann sex matcher av nio. Landslaget besegrade bland annat OS-klara Egypten, Kuba och Kanada. Finland är rankat som 15:e nation på det internationella volleybollförbundet FIVB:s lista.

– Det blev en verkligt fin resa. Laget växte till sig hela tiden. Det var också fint att se hur tajt och energisk truppen var, säger chefstränare Tuomas Sammelvuo nöjt för finska volleybollförbundet.

Siltala tillbaka efter välbehövd paus

En som inte var med i matcherna i Världsligan var rutinerade Antti Siltala.

– Jag behövde en liten paus. Sommaren har gått bra med familjen och nu blir det roligt att komma tillbaka. Det finns väl inget bättre sätt att börja säsongen på än med viktiga matcher med landslaget. Jag har tränat på egen hand i sommar och nu på sistone ett par veckor med Pielaveden Sampo, säger Siltala.

Också Jani Sippola är åter till landslagets förfogande.

Polen i sikte

Landslaget inleder ett läger i Kuortane den 9 augusti. Laget kör i gång höstsäsongen med träningsmatcher mot Österrike och Slovakien i början av september. Allvaret börjar under den senare hälften av september, då det tudelade EM-kvalet drar i gång. Där möter Finland Sverige, Danmark och Portugal. Gruppsegraren går direkt till EM i Polen 2017. Grupptvåan kan nå EM via fortsatt kval.

– Att gå till ännu ett mästerskap vore fint. Det ska vi försöka lyckas med, säger Sammelvuo.

Landslagets schema
1-3.9 landskamper, Finland – Österrike, Salo
10-12.9 landskamper, Slovakien – Finland, Poprad, Slovakien
16-18.9 EM-kval, Sønderborg, Danmark
23-25.9 EM-kval, Helsingfors

Diskussion om artikeln