Hoppa till huvudinnehåll

Sport

AD: 18-åring från Borgå debuterar på lördagen i den nederländska fotbollsligan

Från 2016
Uppdaterad 03.08.2016 17:18.
Arkivbild. Fredrik Jensen i en nickduell mot Siver Solli i en pojklandskamp mot Norge 2013.
Bildtext Arkivbild. Fredrik Jensen i en nickduell mot Siver Solli i en pojklandskamp mot Norge 2013.
Bild: All Over Press

Den nederländska tidningen Algemeen Dagblad tror att Fredrik Jensen får spela från start när FC Twente på lördagskvällen inleder säsongen genom att möta Excelsior på hemmaplan.

Algemeen Dagblad spekulerar i att FC Twente fortfarande är ute efter att förstärka laget men att Jensen just nu är den bästa på sin position som vänsterytter på mittfältet. Inför säsongen betraktar tidningen Jensen som den största positiva överraskningen i laget.

Jensen som nu är 18 år gammal har under de senaste åren spelat i Twentes juniorlag tillsammans med sin ett och ett halvt år äldre bror Richard. Borgåbröderna har också spelat i juniorlandslagen.

Om fem år i Roma eller Manchester United

Fredrik flyttade till Twente efter högstadiet.

– Att flytta till Nederländerna från Finland som 15-åring var inte lätt. De senaste två åren har varit mycket lärorika för mig. Jag har blivit en starkare och bättre fotbollspelare, sade han i juni 2015.

Då hade han precis tecknat ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Om fem år... Säkert i Roma eller Manchester United. Det är mitt mål, slog Jensen fast på frågan om var han skulle vilja se sig själv sommaren 2020.

"Aldrig utan boll"

Jensens juniortränare från tiden i Borgå såg tidigt talangen i bröderna Jensen.

– Redan tidigt stod det klart att de här bröderna skulle gå längre än de flesta andra fotbollsspelande småpojkar. De hade talang, de hade ett brinnande intresse, man såg dem aldrig någonsin utan boll. De hade också en familj som helhjärtat gick in för fotbollen, konstaterade Borgåtränaren Johan Lönnqvist.

Förra säsongen var FC Twente 13:e i den nederländska ligan. Klubben vann ligan säsongen 2009–2010 och var trea säsongen 2013–2014.

Diskussion om artikeln