Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Många besökte Musikfestspelen Korsholm

Från 2016
Uppdaterad 05.08.2016 09:24.
Bo Kronqvist håller öppningstalet för Musikfestspelen 2016.
Bildtext Bo Kronqvist håller öppningstalet för Musikfestspelen 2016.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Musikfestspelen Korsholm hade sin avslutningskonsert på onsdag och arrangörerna berättar att musikfestspelen gått bra både gällande arrangemang och publik. Närmare 5000 besökare har de haft.

Årets upplaga av Musikfestspelen Korsholm har avslutats, även om det på torsdag blir en repris i Seinäjoki av onsdagens avslutningskonsert.

Den konstnärlige ledaren för festspelen, Henri Sigfridsson, är mycket nöjd.

- Det har varit ett otroligt fantastiskt år. Underbara konserter och artister. Jag har haft möjlighet att besöka många konserter själv och nivån var mycket hög

Verksamhetsledaren, Monica Johnson, är också nöjd och berättar att festspelen gått bra både gällande publik och arrangemang.

- Alltid finns det några småsaker man kan förbättra. Men i det stora hela har det gått jättebra och vi tycker att vi har haft lite mer folk än tidigare.

Närmare 5000 besökare

Musikfestspelen har haft en målsättning på cirka 5000 besökare och Johnson berättar att de åtminstone är väldigt nära det målet.

- Jag hoppas att det till och med går lite över, säger Johnson.

Henri Sigfridsson och Monica Johnson
Bildtext Henri Sigfridsson och Monica Johnson är nöjda med årets musikfestspel.
Bild: Johan Hagström

Både Johnson och Sigfridsson ser optimistiskt på framtiden för musikfestspelen även om konkurrensen också hårdnar.

- Naturligtvis har det funnits bättre och sämre tider. Men för tillfället mår musikfestspelen bra och det är upp till oss att jobba för att det fortsätter. Jag tror att trenden för klassisk musik och kammarmusik inte går bakåt. Tvärtom tror jag det blir mer och mer viktigt att folk stannar upp och kan lyssna, säger Johnson.

- Jag tror evighet är det riktiga ordet, förhoppningsvis, säger Sigfridsson och skrattar.

Nästa år firar Musikfestspelen Korsholm 35 år och då kommer även Finlands 100-års jubileum att firas under musikfestspelen.

Diskussion om artikeln