Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckliga Michael Phelps – en förändrad man

Från 2016
Uppdaterad 04.08.2016 22:05.
Michael Phelps på presskonferens i Rio.
Bildtext Michael Phelps på presskonferens i Rio.
Bild: All Over Press

Det är en ny Michael Phelps som tävlar och bär den amerikanska flaggan i invigningen i Rio. Det var en avslappnad och öppen familjefar som mötte pressen i Rio.

– Tidigare hade jag alltid mina hörlurar på mig och jag talade inte med någon. Jag är mycket mer social och avslappnad nu än tidigare, berättar det amerikanska simningsfenomenet.

31-åringen gjorde comeback för två år sedan efter att ha blivit kvitt sina alkoholproblem. Efter det har han förlovat sig med modellen Nicole Johnson och fått sonen Boomer Phelps.

– De senaste två åren har varit de bästa i mitt liv. Tävlingarna i Rio kommer att kännas mycket mer känslosamma för mig jämfört med de tidigare tävlingarna, säger Phelps med ett leende på läpparna.

I de finaler där Phelps medverkar kommer TV-kamerorna att fånga in tre månader gamla Boomer som enligt sin far kommer att vara ”dressed to impress”, uppklädd för att fånga uppmärksamheten.

Stolt flaggbärare för USA

Phelps kommer att fungera som USA:s flaggbärare i invigningsceremonin. Det är första gången som han är med på invigningen.

– Tidigare har jag haft tävling dagen efter invigningen. Nu frågade jag min tränare om det här kommer att påverka mina prestationer i bassängen negativt. Han var lite tveksam men jag bestämde mig för att delta i alla fall, säger Phelps.

– Att få leda världens bästa land till detta OS är en dröm som går i uppfyllelse. Ärligt talat trodde jag inte att jag någonsin skulle få uppleva det.

I Rio kommer alla tiders främsta OS-atlet att tävla på tre individuella distanser: 100 och 200 meter fjäril samt 200 meter medley. Dessutom deltar han sannolikt i några stafetter – eventuellt redan på söndag då USA jagar guld på 4 x 100 meter fritt.