Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rösta: Hur många medaljer tar Finland i Rio?

Från 2016
OS-medaljer 2016.
Bildtext Det här tävlar man om i Rio.
Bild: All Over Press

Enligt Yle Sportens förståsigpåare blir det sannolikt tre medaljer för Finland i sommar-OS i Rio tack vare ett par givna huvudhopp. Hur många tror du det blir?

I de sju senaste olympiska sommarspelen har Finland landat på mellan två och fem pallplatser. Och samma upprepas om man får tro Yle Sportens fyra man starka nyhetsteam i Rio de Janeiro.

Herberts: Orubblig tilltro till Pitkämäki

– Jag tror Finland tar tre medaljer, vilket faktiskt är lite i överkant, inleder Christoffer Herberts. Men jag har en orubblig tilltro när det gäller Tero Pitkämäki, jag tror han fixar medalj, det kan till och med bli guld.

– Sedan tror jag att Petra Olli tar medalj i brottning och därtill blir det en bonusmedalj, kanske från seglingen där Tuula Tenkanen bara behöver lyfta sig en liten smula för att nå topp-tre, räknar Herberts upp.

Koivukangas: Fem optimistens val

– Jag håller fullt ut med Toffe om trean, fortsätter Antti Koivukangas. Petra Olli, en spjutmedalj och så en till från vattensporter. Om man vill vara riktigt optimistisk och se möjligheter istället för sannolikheter kan man kanske tänka sig upp mot fem medaljer, men då måste såna som Satu Mäkelä-Nummela lyckas perfekt.

– Pessimisten i mig ser Olli som den enda givna medaljören, tre är det realistiska alternativet i mitten, men visst kunde det med många fullträffar bli till och med fem?

Oivo: Hoppas på en fullständig överraskning

– Visst, men då krävs en superfullträff, svarar Mikael Oivo. Jag skulle säga att fyra kanske ännu känns rätt realistiskt, men jag är supertråkig och säger också tre. Inför Mira Potkonens lottning hade jag tänkt mig en damkampssportstreenighet med Potkonen i boxning, Olli i brottning och Suvi Mikkonen i taekwondo.

– Men nu får jag förlita mig till någon av spjutkastarna eller Mäkelä-Nummela – eller så får det ju väldigt gärna komma nåt fullständigt överraskningsnamn som ingen har snackat om på förhand, om fast Matti Mattsson skräller och tar medalj!

Isaksson: Blir inga bonusmedaljer

– Då får väl jag iklä mig rollen som pessimist och säga två medaljer, säger avslutningsvis Janne Isaksson. Jag tror precis som ni andra att Petra Olli tar medalj. Hon kan knappast rå på Kaori Icho som tar sitt fjärde raka OS-guld, men medalj blir det.

– Sen tror jag i motsats till Toffe på Antti Ruuskanen framom Tero Pitkämäki i spjutet. Jag litar på att Ruuskanen kommer att vara i skick trots att han inte tävlat sen EM-finalen som gav brons. Och sen tippar jag alltså att det inte alls blir nån bonusmedalj den här gången.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Diskussion om artikeln