Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skada stör Oláh inför fortsättningen: ”Som att ha en pingisboll i skon”

Från 2016
Benedek Oláh jublar efter sin första match i OS.
Bildtext Jonathan Groth blir en tuff nöt att knäcka för Oláh.
Bild: All over press

Den första motståndaren avfärdades enkelt, men att ta ännu en seger blir en väldigt tuff uppgift för Benedek Oláh. Förutom stenhårt danskt motstånd väntar fortsatt hård kamp mot en fotskada.

Det var en påtagligt nöjd finländsk bordtennisspelare som mötte medierna efter öppningsmatchen i OS-turneringen i pingishallen Riocentro. Men samtidigt var Benedek ”Pentti” Oláh en bekymrad man efter 4-1-segern över Feng Chen från Singapore.

– Foten ställer till med problem. Jag känner av den. Läget är inte särskilt bra, vi kör med bedövning. Vi gör allt vi kan med fysioterapeuten och läkaren så att den inte ska störa men visst stör den, förklarar Oláh i intervjuzonen.

– Just nu känns det som om jag skulle ha en pingisboll i skon. Första gången vi testade bedövning undrade jag ”finns det nånting där i skon”, men det var inget där, det bara känns så. Som en stor ärta eller en liten pingisboll som trycker på foten.

Bekant svår dansk

På söndag skulle det gälla för Oláh att vara i toppslag. För motståndet i nästa omgång står nämligen dansken Jonathan Groth.

– Det blir svårt. Vi har varit på samma träningsläger, så han är bekant. Senast vi möttes förlorade jag med 1–4. Jag har den matchen på band, nu gäller det bara att titta igenom den ett par gånger, konstaterar Olah.

Också om det skulle bli finländsk förlust i morgon kan Olah vara nöjd med sitt OS-projekt. Inte nog med att han tog sig till spelen som första finländare i grenen, han lyckades dessutom plocka en seger.

Benedek Oláh jublar efter sin första match i OS.
Bildtext Oláh stod för en stabil insats i den första omgången.
Bild: All over press

Spel under läktarsång

Det i en festlig omgivning. I det här skedet av turneringen avgörs fyra matcher samtidigt i Riocentro-hallen och vid bordet bredvid Oláhs spelade en brasiliansk damspelare samtidigt en oerhört jämn match. Med följden att också Oláhs insats ackompanjerades av öronbedövande jubel, besviket mummel och rentav läktarsång från hemmapubliken i Rio.

– Det här var min plats, det var hit jag skulle. Och nu fixade jag hem första matchen. Jag spelade bra, känslan och touchen var fin, sammanfattar Oláh som ändå vet att han måste höja sig rejält om äventyret ska fortsätta ännu nästa vecka.

– Mot Jonathan Groth kommer de där otroligt svåra låga slagen, det gäller för mig att ha tålamod. Vi hoppas att det räcker. Eller vadå hoppas, det ska räcka. Jag slår honom!