Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stenson om OS-golfen – "Ilonen vill slå mig och jag vill slå honom"

Från 2016
Henrik Stenson och Mikko Ilonen känner varandra väl.
Bildtext Henrik Stenson och Mikko Ilonen känner varandra väl.
Bild: EPA/TANNEN MAURY

I mitten av juli vann den svenska golfaren Henrik Stenson sin första majorseger när han vann prestigefyllda The Open. Nu är Stenson, uppväxt i Göteborg, ute efter OS-framgång.

I OS tillhör han inte de allra största favoriterna men har förutsättningar att spela om OS-guldet om han får till det. Efter den hektiska sommaren har han främst satsat på vila inför OS-golfen som för herrarnas del inleds på torsdagen.

– Det viktigaste under den sista veckan har varit att bara ladda energi. Jag har inte tränat speciellt mycket. Bara några lätta gympass, konstaterade svensken till Yle Sporten i Rio de Janeiro.

Njuter av stämningen

Istället har han passat på att njuta av stämningen Rio de Janeiro och bekanta sig med den svenska OS-trupp som han nu är en del av.

– Jag har varit och tittat på lite annan sport och bara tagit det lugnt.

Snart blir det ändå allvar.

– Nu är det tävlingsvecka igen. Jag var ute och spelade in banan igår och idag. Det är klart att det är en annorlunda vecka.

Vill slå Ilonen

Senast spelades det golf i OS 1904 och Stenson känner sig inspirerad över att få vara med när grenen nu gör comeback.

– Det är alltid är en ära att få representera sitt land och representera Sverige i OS. Invigningen, OS-byn och att få träffa de andra i det svenska OS-laget. Det är en kul vecka. Jag ser fram emot att förhoppningsvis prestera på golfbanan också.

Finländaren Mikko Ilonen har påstått att han är ute efter att besegra Stenson i OS.

– Jaja, det sa väl Mikko. Vi får väl se hur det går med det. Jag har känt Mikko i många år. Han vill slå mig och jag vill slå honom, konstaterade Stenson.

Diskussion om artikeln