Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Från 2016
Uppdaterad 10.08.2016 10:45.
Michael Phelps är en amerikansk simmare.
Bildtext Phelps är en otrolig OS-idrottare.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Vad hände i Rio i natt? Yle Sporten sammanfattar det viktigaste i OS-väg.

Ytterligare en världsetta slogs ut

Nu är både herr- och damvärldsettan i tennis utslagna. Novak Djokovic förlorade i första omgången medan amerikanska Serena Williams i natt finsk tid förlorade med 0–2 mot ukrainska Elina Svitolina i tredje omgången.

Kvinnlig tennisspelare tar sig för pannan.
Bildtext Världsettan Serena Williams har gjort sitt i OS.
Bild: All over press.

Sveriges Sjöström tog ny medalj

Simmaren Sarah Sjöström gjorde upp om OS-guld på 200 meter frisim. Kathleen Ledecky från USA drog det längsta strået men Sjöström kom in som tvåa och tog silver. Det var svenskans andra OS-medalj i Rio, då hon tog guld på 100 meter fjärilsim tidigare.

Här hittar du artikeln om tävlingen.

Michael Phelps dominerade – igen

För Phelps blev det två OS-guld i natt finsk tid. På 200 meter fjärilsim vann amerikanen med bara fyra hundradelar till japanska Masato Sakai. En timme efter tävlingen tog Phelps nästa guld i stafett på 4 x 200 frisim. Simmaren har nu 21 OS-guld på meritlistan – fler än någon annan i världen har.

Ungerska Katinka Hosszu vann sitt tredje OS-guld i Rio när hon var bäst på 200 meter medley.

Här till artikeln om Phelps.

Matti Mattssons huvuddistans slutade i besvikelse

Mattsson tog sig till semifinal och senare var den finländska simmaren ute efter en finalplats på 200 meter bröstsim. Det blev tyvärr inte final efter att han var 16:e och sist i semifinal. Inte ens Mattssons personbästa hade räckt till för final.

Matti Mattsson.
Bildtext Matti Mattsson var riktigt besviken.
Bild: EPA/PATRICK B. KRAEMER

Ruuskanen fick OS-silver – i London

Den internationella olympiska kommittén IOK meddelade att ukrainaren Oleksandr Pjatnitsia har diskvalificerats på grund av dopning. Han var tvåa i spjutkastning i London, men mister nu silvret till Ruuskanen som ursprungligen var trea.

Läs mer om Ruuskanens silver.

Svenska glädjetårar i fotbollen

Det svenska damfotbollslaget var pressat inför den sista gruppspelsmatchen mot Kina. Efter 0–0 avancerade svenskorna som möter USA i en stenhård kvartsfinal. De andra kvartsfinalparen är Kina –Tyskland, Kanada – Frankrike och Brasilien – Australien. Matcherna spelas på fredag.

Diskussion om artikeln