Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

En barnkarneval med ett gott ändamål i Lovisa

Från 2016
Reklamaffisch.
Bildtext På Grande Barnkarneval får barnen vara aktiva.
Bild: Corazon Grandes faddrar.

På söndagen ordnas Grande Barnkarneval till förmån för barnhemmet Corazon Grande i Bolivia. Det blir en barnfest där barnen själva får vara aktiva, pyssla, musicera, dramatisera och äta och dricka gott.

Grande barnkarneval ordnas på söndagen mellan klockan 12 och 16 vid Generalshagens skola i Lovisa, och förberedelserna är i full gång, säger Maria Grandell-Strömgård som är ordförande i föreningen Corazon Grandes faddrar.

Barnhemmet Corazon Grande är grundat och drivs av Lovisabördiga Siw Broman.

- Förberedelserna har gått bra. Metesvinsterna väntar på att bli uppmetade och saften är kokad.

Det är första gången som barnkarnevalen ordnas, och idén är att barnen i Östnyland kan göra en konkret insats för flickorna på barnhemmet i Lovisa.

Maria Grandell-Strömgård.
Bildtext Maria Grandell-Strömgård.
Bild: Yle / Hanna Othman

- Tanken var att göra något roligt för barnen i Östnyland och samtidigt hjälpa flickorna i Bolivia.

På programmet står en del klassiska inslag. Det blir trollkarl, musik, dansuppvisningar, mete, korvvagn och ansiktsmålning. Dessutom har barnfesten en egen specialitet, som barnen säkert kommer att gilla.

- Vi har en massa verkstäder där barnen får vara aktiva och dansa, trolla, göra musik, dramatisera och bygga en lådstad. Vi tror att barnen kommer att gilla det.

Dessutom finns det också en överraskning för de vuxna.

Alla bidrag är välkomna

Alla intäkter går oavkortat till barnhemmet Corazon Grande. Allt går sin gilla gång på hemmet, men med en hel del utmaningar.

- Lönerna och priserna stiger i Bolivia, och har också gjort det under en längre tid. Det finns 24 flickor att försörja med allt vad det innebär. Vi är tacksamma för alla bidrag, hälsar Siw.

Föreningen Corazon Grandes faddrar grundades i år, och starten har gått bra och föreningen har fått en hel del publicitet.

- Vi har en trogen skara understödjare som vi är väldigt tacksamma för men ett mål med barnfesten är att vi gärna vill nå ut till nya människor, säger Maria Grandell-Strömgård.

Diskussion om artikeln