Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Utmanare till Soini efterfrågar rensningar inom presskåren

Från 2016
Uppdaterad 11.08.2016 13:45.
Ballonger med Sannfinländarnas logo.
Bild: All Over Press

Riku Nevanpää, viceordförande för Suomen sisu, har meddelat att han kandiderar om ordförandeklubban i Sannfinländarna. Han kräver rensningar inom tjänstemannakåren och frågar sig om samma borde göras bland journalisterna.

Riku Nevanpää kräver hårda tag mot pressen och tjänstemän i Finland. Han reagerar på skriverier om invandring och asylsökande. På sin Facebooksida frågar sig Nevanpää varför ruttna vänstergröna dagdrivare till journalister får göra sig skyldiga till hatskriverier, hets mot folkgrupp och politisk rasism. Han frågar sig om det inte skulle vara dags för rensningar inom presskåren.

Enligt Nevanpää finns det in Finland fler tjänstemän än anställda inom produktivt arbete. Det anser han att motiverar till rensningar inom tjänstemannakåren.

Vill leda Sannfinländarna

Harjavaltabon Nevanpää är fullmäktigesuppleant på sin hemort. Han meddelade nyligen på Facebook att han ställer upp i ordförandevalet i sitt parti. Han anser att Sannfinländarna behöver en ny ledare och att partiet måste förnya sig. Timo Soini har lett partiet sedan 1997, men har ännu inte meddelat om han vill fortsätta som partiordförande.

Riku Nevanpää har med hårda ordalag kommenterat invandring och islam. För en tid sedan suspenderades han från sitt partis kretsstyrelse, men får nu åter sitta med på mötena.

Diskussion om artikeln