Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Malaxbördiga Erik Sjöholm ger ut skiva

Från 2016
Erik Sjöholm
Bild: Yle/Petter Sandelin

Idag släpper Erik Sjöholm sin debutskiva Walkabout. Som namnet antyder handlar de om insikterna som kommit från livets resa och också den färd som står framför honom i livet som soloartist. Möjligtvis Eurovision Song Contest.

Den nya skivan Walkabout har sju låtar som också representerar sju olika musikstilar. Från afrobeat till 80-talsballader varvat med både sydafrikanska och hawaiianska rytmer.

- Den gemensamma nämnaren på skivan är främst soundet som knyter samman de olika elementen till en helhet, säger Erik.

Att definiera ett sound är ingen enkel uppgift men adjektiven hoppfull och lycklig musik är nog en tillräckligt luddig definition med rum för olika tolkningar som enkelt kan beskriva Erik Sjöholms debutskiva.

Skivans namn hämtar inspiration från den rit aboriginer gör när det blir vuxna. Det handlar om att tillbringa tid i ödemarken för dig själv. En personlig inre resa med yttre förtecken.

- Mina låtar har kommit till under årens lopp som insikter från livets resa. Samtidigt är jag också i starten med min solokarriär och min första skiva. Det känns som att bege sig ut på en walkabout där man varvar insikter från resan hittills med det som framtiden för med sig.

Ny musikvideo i samma veva

I samma veva som Erik släpper sin debutskiva släpper han också en musikvideo till en låt som inte finns med på den digitala versionen av nya skivan. Låten heter The Pearl och finns på en EP tillsammans med två andra låtar. För att ytterligare göra det hela aningen mera komplicerat finns låten faktiskt på den fysiska skivan som en bonuslåt.

- Det blev lite komplicerat men det hela handlar om att igen kasta ljus på den EP jag släppte i början av sommaren där The Pearl fanns med.

Videon till låten The Pearl är inbandad på en strand i Vexala norr om Vasa och handlar om att koppla bort sina egna tankar om vem man är. En låt för de som känner sig vilsna.

- Låten The Pearl skrev jag i samband med att jag leta efter ett artistnamn. Under ett års tid bytte jag aktivt namn varannan vecka. Till slut kom jag fram till att jag heter Erik Sjöholm och bestämde mig för det.

Erik siktar mot stjärnorna

Vad beträffar framtiden har Erik en internationell musiktävling i fokus. Namnet stavas förstås Eurovision Song Contest.

- Jag siktar på att vara med i Eurovision 2017.

Här kan du se nya videon till låten The Pearl

Lyssna på nya skivan The Walkabout