Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Webbolaget Zervant fick utländsk kapital

Från 2016
Uppdaterad 16.08.2016 11:11.
Mattias Hansson är vd och grundare av Zervant
Bildtext Mattias Hansson är en av grundarna av Zervant och vd för företaget.
Bild: Yle/Patrik Schauman

Det är inte bara finländska spelbolag som lockar utländska investerare. Uppstartbolaget Zervant i Esbo tillverkar faktureringssystem som mikroföretagare kan använda på webben. Bolaget har fått en investering på fyra miljoner. En av investerarna är Northzone som också ligger bakom företag som Spotify och Klarna.

Mattias Hansson som är vd och grundare av Zervant är mycket nöjd med investeringen.

- Det är en stor summa som betyder mycket för oss. Den ger oss en möjlighet att fortsätta växa internationellt. Vi siktar på att minst tredubbla vår omsättning varje år. Som det ser ut nu kommer vi att lyckas med det i år, säger Mattias Hansson.

En utländsk investering av den här typen ökar också chansen för andra större investeringar.

- Det här är femte gången vi får utomstående investeringar, men det är första gången vi har fått pengar av ett utländskt riskkapitalbolag. Det är stort för ett litet finländskt webbolag.

Kan locka andra investerare

Ofta fungerar det så att en företagare börjar sin verksamhet med små privata investerare eller egna pengar för att komma igång. Om hen lyckas bra kan hen få pengar från inhemska investeringsbolag. Om hen även efter det klarar av att genomföra sina planer kan hen locka till sig kapital från utländska investeringsbolag.

- För oss är det ett jättestort steg att vi kan börja samarbeta med stora utländska investeringsbolag. Om vi ser framåt är det klart att det öppnar dörrar till kommande investerare utanför Finland, säger Mattias Hansson

Tack vare investeringen kan Zervant fortsätta anställa folk i sitt kontor i Esbo.

Diskussion om artikeln