Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor dag för Ilonen – men kom superrundan för sent?

Från 2016
Uppdaterad 13.08.2016 22:23.
Mikko Ilonen är en finländsk golfare.
Bildtext Mikko Ilonen gjorde en riktigt bra runda på lördagen.

Golfaren Mikko Ilonen gjorde sin överlägset bästa runda i OS då han noterades för fem under par på lördagen. Lunchen smakade bättre i dag, säger Ilonen, som finns på delad sjunde plats inför den sista rundan.

Efter de två första rundorna låg Ilonen på par och en 30:e plats. På lördagen vaknade han på allvar och gick den tredje rundan på fem under par, vilket också är hans resultat i sammandraget.

– Jag är nöjd över resultatet. Motorn hostade i gång. Dubbelbogeyn på fyran kom vid rätt tidpunkt. Det fanns många birdiehål framför mig, jag puttade in från de chanser jag fick. Parputten på sista hålet var också viktig. Lunchen smakade bättre i dag, säger Ilonen till Yle.

Ilonen får göra ett styvt jobb under den sista rundan för att ta fast toppspelarna. Han är fyra slag bakom trean Marcus Fraser (Australien) som ligger på -9. Brittiska Justin Rose leder på -12 och svensken Henrik Stenson är tvåa på -11.

– Förhoppningsvis gör de inte för många birdies. Om toppspelarna har runt 12 under par i morgon, så kan jag ha en chans att komma ikapp någon, säger Ilonen.

Stabilt av Kakko

Roope Kakko var tre under par i den tredje rundan och ligger totalt på tre över par.

Han befinner sig på delad 42:a plats.

Diskussion om artikeln