Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Veteraner och nya stjärnskott i säsongsavslutningen

Från 2016
John Lundvik, programledare Sanna Nielsen och Lill Lindfors laddar för årets sista program av Allsång på Skansen.
Bildtext John Lundvik & Lill Lindfors tillsammans med programledare Sanna Nielsen.
Bild: SVT / Janne Danielsson

Årets Allsång har kommit fram till det åttonde och sista programmet. På scenen ställer sig denna gång Zara Larsson, Lill Lindfors & John Lundvik, Tensta Gospel Choir, Frances och Peg Parnevik.

Bland artisterna finns både allsångsveteraner och splitternya stjärnskott.

Zara Larsson är bara 18 år men ställer sig redan på Sollidensscenen för tredje gången (tidigare 2013 och 2015). Under sommaren har hennes stämma gått som på repeat i låten This One´s For You, den officiella sången för EM i Fotboll skriven av David Guetta. Zara Larsson har också fått mycket uppmärksamhet för sitt feministiska engagemang – inte minst inför en festivalspelning sommaren 2015.

Zara Larsson uppträder i säsongens sista Allsång på Skansen
Bildtext Zara Larsson
Bild: SVT / Karolina Jonason

Lill Lindfors hör till Sveriges mest folkkära artister som gjort det mesta inom nöjesbranschen – allt från konserter till tv-program, revyer och filmer. När hon deltog i allsången 2010 fick hon äran att framföra ett långt medley med några av sina mest kända låtar. En liten episod från karriären har dock fått större uppmärksamhet än det andra - programledarskapet för Eurovision Song Contest 1985 och kjolen som föll.

När Lill Lindfors i år äntrar allsångsscenen gör hon det tillsammans med låtskrivaren och artisten John Lundvik som bland annat skrivit Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopslåt When You Tell The World You´re Mine.

Tensta Goaspel Choir bildades redan 1996 och har sedan dess verkat för att genom musiken sammanföra ungdomar från olika kulturer. Gruppen har uppträtt på ett flertal festivaler och festligheter och även på Allsången 2013. När man nu firar 20-årsjubileum är man tillbaka.

Peg Parnevik blev känd genom svenska tv-serien Parneviks och har därefter gjort snabb karriär också på musikscenen. Med två nysläppta singlar och sina första livespelningar i bakfickan är det nu dags för Allsång på Skansen. Till säsongens avslutningsprogram kommer också brittiska Frances som därmed gör en av sina första spelningar i Norden.

Diskussion om artikeln