Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Bygget av en ny generation Mein Schiff-fartyg inleddes på Åbovarvet

Från 2016
Uppdaterad 16.08.2016 14:51.
Projektchef Georgios Vagiannis tryckte igång stålarbetet för den nýa generationens Mein Schiff fartyg.
Bildtext Projektchef Georgios Vagiannis från TUI Cruises satte vid spakarna då den första stålplattan skars ut under högtidliga former på Åbovarvet.
Bild: Yle/Andy Ödman.

De nya fartygen blir 20 meter längre än föregångarna och får 180 fler hytter. Det första fartyget, NB-1392, i den nya serien ska stå färdigt 2018 och det andra ska stå färdigt ett år senare, 2019.

- De här nya fartygen ska ersätta de nuvarande fartygen Mein Schiff 1 och 2, säger projektchef Georgios Vagiannis vid TUI Cruises. Vi kan med de här fartygen erbjuda passagerarna en heltäckande service som är inriktat på bekvämlighet och välmående.

Jan Meyer från Meyer Turku, Wybcke Meier och Frank Kuhlmann från TUI Cruises
Bildtext TUI Cruises vd Wybcke Meier (i mitten) har stora förväntningar på nybygget som äntligen börjar ta form.
Bild: TUI Cruises

Enligt TUI Cruises verkställande direktör Wybcke Meier är det nya fartygskonceptet framtaget på basis av respons från passagerarna.

Innovativ design och lyckat samarbete kan ge mer jobb

Den nya fartygsklassen kan ge mer arbete vid Åbovarvet i framtiden och är ett resultat av ett intensivt och nära samarbete med beställaren.

Jan Meyer.
Bildtext Åbovarvets vd Jan Meyer tror att det intensifierade planeringssamarbetet kan ge mer arbete i framtiden.
Bild: Yle/Adrian Grönqvist

- Vi har intensifierat vårt samarbete med TUI Cruises och nu börjar idéerna och vår planering äntligen ta fysisk form, säger Meyer Turkus verkställande direktör Jan Meyer. Fartygets nya design är ett bevis på vårt innovativa samarbete och det här leder till en bättre produktionsprocess från början till slut.

Det nya fartyget Mein Schiff 1 blir 315 meter långt och 36 meter brett. Fartyget har 15 däck och ska kunna ta emot 2984 passagerare som passas upp av en personal på cirka 1000 personer.

Diskussion om artikeln