Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två fotbollsfinaler för Tyskland – Brasilien ute efter revansch

Från 2016
Tyskland vann över Nigeria med 2–0 – se målen! - Spela upp på Arenan

Brasilien och Tyskland gör upp mot OS-guldet i herrarnas U23-turnering i fotboll. Tyskland vann över Nigeria med 2–0 sent på onsdag.

Brasilien tog sig till final efter att ha kört över Honduras med hela 6–0. Tyskland gjorde värdnationen sällskap några timmar senare.

Lukas Klostermanns mål i den första halvleken såg länge ut att bli matchens enda. Ytterbacken Klostermann satte in bollen i tomt mål efter ett mönsteranfall med bara nio minuter på klockan.

Nigeria flyttade upp manskapet i jakten på kvittering i andra halvlek. Då blottas ofta ytor och kontringsmöjligheter uppstår. Tyskland fick ett läge att göra 2–0 i den 89:e minuten – och tog vara på chansen.

Nils Petersen gjorde sitt sjätte mål i turneringen, efter fem fullträffar mot Fiji. Segern med 2–0 innebär att Tyskland spelar final i både herr- och damturneringen i OS.

Vill ge tillbaka för förnedringen

En match mellan Brasilien och Tyskland i en fotbollsturnering i Brasilien med höga insatser på spel låter ju onekligen lite bekant.

Semifinalen i VM år 2014 blev en pinsam historia för Brasilien. Tyskland ledde med 5–0 efter bara 29 minuter och tvingades slå av på takten för att inte förnedra hemmanationen totalt.

Tyskland vann till slut med 7–1 – det var Brasiliens största VM-förlust någonsin.

Sent på lördag får Brasilien chans till en liten revansch. OS-turneringen är förvisso inte lika prestigefull som VM. Finalen börjar klockan 23.30 på lördag.

Resultat:

Nigeria–Tyskland 0–2
Klostermann 9, Petersen 89

Diskussion om artikeln