Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikkonen förlorade kvartsfinalen –"Mötte en väldigt bra motståndare"

Från 2016
Uppdaterad 18.08.2016 23:18.
Programmet är inte längre tillgängligt

Suvi Mikkonens drömmar om en OS-medalj fick sig en ordentlig törn då hon förlorade kvartsfinalen mot Nikita Glasnovic från Sverige. Glasnovic förlorade sin semifinal, vilket innebär att Mikkonen inte får återkvala.

Taekwondokan Suvi Mikkonen inledde sitt OS med en väldigt jämn match mot Julia Vasconcelos från Brasilien i den första omgången. Det blev ändå seger där och i kvartsfinalen väntade den svenska EM-tvåan Nikita Glasnovic.

Mikkonen och Glasnovic hade inför kvartsfinalen mötts en gång tidigare men då var svenskan fortfarande junior.

Precis som i den första omgången blev också kvartsfinalen mycket jämn. Den elva centimeter längre svenskan ledde med 4–3 efter två ronder – samtliga poäng kom i den första ronden.

"Mötte en väldigt bra motståndare"

I den sista ronden hade Mikkonen pressen på sig. Hon var tvungen att få poäng men med minuten kvar av matchen fick Glasnovic in en träff i hjälmen som gav tre poäng.

Det blev avgörande i matchen och Glasnovic vann med 7–4.

– Jag mötte en väldigt bra motståndare, hon är sexa på världsrankingen. Hon är lång och då måste man vara försiktig då man går till anfall.

– Nikita försvarade sig bra då hon tog ledningen, sa Mikkonen efter matchen.

Glasnovic mötte britten Jade Jones i semifinal och förlorade. Det betyder att Mikkonen inte får chansen att återkvala in till bronsmatchen.

Diskussion om artikeln