Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Långköraren kring bråte i Billnäs fortsätter

Från 2016
Sandväg, grushögar, stenar
Bildtext Bråte har itne städats upp trots otaliga uppmaningar.
Bild: Yle / Pia Santonen

Den utdragna konflikten mellan Raseborgs stad och en fastighetsägare i Billnäs fortsätter. Fastighetsägaren vägrar flytta på bland annat en paviljong och klippblock trots upprepade tillsägelser.

Staden har än en gång beslutat att fastighetsägaren måste betala vite på totalt 8 500 euro. Det handlar dels om vite på 2 500 euro för en paviljong som är byggd utan tillstånd. Dels handlar det om vite på 6 000 euro för att hon inte har flyttat bort högar av klippblock, jord, takplåtar och cementringar som förfular omgivningen.

Fastighetsägaren anser att alla tillstånd är i skick och att problemen beror på rågrannens, byggnadstillsynens och andra myndigheters agerande. Hon anser också att stadsjuristen och vissa byggnadsinspektörer är jäviga att behandla frågor som gäller hennes fastighet i Billnäs.

Staden har flera gånger bett fastighetsägaren flytta på bråtet och också beslutat att hon måste betala vite om hon inte gör det. Hittills har hon inte hörsammat stadens krav och har upprepade gånger besvärat sig om saken.

Diskussion om artikeln