Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Finding Nemo 2 och Deus Ex – Veckan i film, tv och spel

Från 2016
Deus Ex: Mankind Divided
Bildtext Deus Ex: Mankind Divided
Bild: Square Enix

Välkommen till Björns popkulturkoll, där jag kollar vad för filmer, tv-serier och spel som dyker upp i veckan. Så du slipper googla febrilt för att hänga med vid lunchsnacket.

Måndag, kanske den minst populära dagen i veckan. Du är trött efter helgen och orkar knappt öppna din e-post för att se vad du ska ta tag i. Än mindre har du tid att kolla vad som faktiskt händer i veckan, så vilken tur att jag gör jobbet åt dig!

Film

Gillar du komedi? Bra, för du får inget annat den här veckan.

Hitta Doris
Bild: Disney/Pixar

Finding Dory, animerad äventyrskomedi
Finding Dory är alltså uppföljaren till den animerade filmen Finding Nemo från 2003. Och även om konceptet att fiskar som letar efter fiskar inte känns helt nyskapande är det ändå 13 år(!) sen den första filmen kom. Filmen har fått bra recensioner och ligger för stunden på 7.8 på IMDB. Premiär på fredag.

Pappa Ben och hans sex barn kommer färggrannt klädda till en begravning.
Bild: Regan MacStravic, Photographer -- All Rights Reserved

Captain Fantastic, drama, komedi, romans
En skäggig Viggo Mortensen uppfostrar sina barn utanför samhället i en skogsidyll. De tvingas dock ut i världen för att se till att Viggos fru kremeras enligt sin sista önskan, då hennes far vill ge henne en kristen begravning. Om filmen lyckas med att bli så feel-good som den försöker så kan den vara sevärd. Filmen har premiär på fredag och den ligger redan starkt på 8.1 på IMDB, vilket kanske inte är så konstigt då regissören Matt Ross är känd för bland annat American Psycho, där kan vi snacka feel-good!

Tv

Tv-hösten har inte riktigt kommit igång än, vilket resulterar i en dålig tv-tittarvecka. Två helt nya serier startar dock, Too Close to Home, skapad av den ”legendariske” Tyler Perry, och Victoria

Too close to home tv-serie pressbild, TLC
Bild: TLC/Randall Salvin

Too Close to Home handlar om en politiker som måste återvända till sitt trailer-park liv efter en sexskandal och det första avsnittet borde vara sänt när du läser detta. Det ska bli intressant att se om den spelar ut sig som Tyler Perrys filmer, eller om den har ett mer klassiskt grepp.

Victoria handlar om drottning Victorias tidiga liv när hon är 18-åring. Det finns inte så mycket mer information än det, men om du redan sett färdigt senaste säsongen av Downton Abbey så är det kanske ett bra substitut för dig som suktar efter mer brittisk adel. Sänds sent på söndag

Spel

Spelsidan är faktiskt helt okej denna vecka för dig som vill antingen v
Imorgon tisdag släpps både nya Deus Ex och ett nytt Worms.

Deus Ex: Mankind Divided
Bild: Square Enix

Deus Ex: Mankind Divided
Det första Deus Ex kom år 2000 och var fenomenalt, så bra att det håller ihop helt bra även idag. De nya spelen möttes av viss kritik som Mankind Divided ska åtgärda, såsom att du nu kan klara hela spelet utan att döda någon. Så är du sugen på lite action och smyg i en cyberpunkvärld så bör du absolut spana in nya Deus Ex: Mankind Divided. Släpps på tisdag till alla stora plattformer

Worms W.M.D
Bild: Team 17

Worms W.M.D
Ännu ett Worms, det finns redan över 25 stycken, men det finns säkert något nytt vapen i den här versionen. Oavsett är det kanske ett av de bästa klassiska multiplayerspelen, och har du ingen av de tidigare utgåvorna kan det här rädda en kväll på soffan med dina vänner.

Diskussion om artikeln