Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Alla vinner på kulturåtervinning i Pargas

Från 2016
Vimmel på Köpmansgatan under Pargasdagarna.
Bildtext Vimmel på Köpmansgatan. (Bilden är återvunnen från Pargasdagarna 2014)
Bild: Yle/Kari Polviander

Kulturparlamentet i Pargas inleds på onsdag den 24 augusti med Culture Recycled på gågatan Köpmansgatan. Culture Recycled är ett gatujippo för alla.

- Det blir musik, info, loppisförsäljning och kanske något mer, berättar Pargas kulturchef Fia Isaksson. På Culture Recycled vet man aldrig vad som händer och vem som dyker upp.

All el som används för de uppträdande på scenen produceras genom solenergi. André Lindholm presenterar solpanelerna och hur det hela funkar och hur man kan använda sig av solenergi.

Janne Käpylehto i sin tur kombinerar nytta och nöje då hans motionscykel producerar el. Janne är på plats under evenemanget och berättar om sin motionscykel.

Alla loppisvänner är välkomna till kulturloppiset. På kulturloppiset säjer man böcker, skivor, tavlor eller hantverk. Loppiset är gratis och öppet för alla, men man ska ta med ett eget bord eller liknande.

På kvällen inleds också utomhusfilmfestivalen i Centralparken. Under tre kvällar visas filmer på en stor vit duk i parken då mörkret börjar lägga sig över staden.

Program på Köpmansgatan:

kl.16.00 Riddo Ridberg inleder på en hemmaorgel med improviserad underhållningsmusik.
kl.17.00 Lily-eM ntrar scenen. Många har under åren följt hennes musikskapande på nätet och får nu en chans att se och höra henne live i Pargas.
kl.18.00 Another Wasted Night uppträder.