Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bravovärvning av City – klubbikonens öde verkar beseglat

Från 2016
Claudio Bravo, Barcelona, augusti 2016.
Bildtext Claudio Bravo lämnar Barcelona.
Bild: All Over Press

Manchester City har gjort klart med målvakten Claudio Bravo från FC Barcelona. Därmed är det långvariga förstavalet Joe Harts position allt mer trängd.

Det som ryktats redan ett tag har nu bekräftats – Claudio Bravo flyttar till England. Manchester City har haft ögonen på en målvaktsförstärkning sedan Pep Guardiola tog över som manager.

Guardiola har bänkat den långvariga förstakeepern Joe Hart i de inledande Premier League-omgångarna och istället matchat Willy Caballero mellan stolparna.

I Champions League-kvalmatchen mot Steaua Bukarest på onsdagen fick Hart ansvaret – i en match som kan ha blivit den engelska landslagsmålvaktens sista i City.

Orsaken till målvaktsbytet uppges vara att Guardiola anser att Hart inte är tillräckligt bra i spelet med fötter för att klara av att förverkliga spanjorens spelidé.

Nu värvas därmed chilenaren Claudio Bravo, 33, som skrivit på för fyra år. City betalar 18 miljoner euro för chilenaren som bland annat vann två spanska ligatitlar samt en Champions League-buckla med Barcelona.

– Det är inte enkelt att lämna en klubb som Barcelona där jag haft två fantastiska år, men chansen att jobba med Pep Guardiola var för bra för att tacka nej till, säger Bravo på Citys webbplats.

Barcelona värvade tidigare på torsdagen holländaren Jasper Cillesen som ersättare för Bravo.

Diskussion om artikeln