Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Superdebut: Pohjanpalo målskytt i Bundesliga

Från 2016
Uppdaterad 27.08.2016 22:26.
Joel Pohjanpalo firar sitt mål i debuten.
Bildtext Pohjanpalo vill ta sig in i den tyska fotbollens finrum i höst.

Två minuter. Så mycket tid behövde Joel Pohjanpalo för att göra sitt första mål i Bundesliga. Pohjanpalo blev inbytt i slutet av matchen mot Borussia Mönchengladbach och slog till mer eller mindre direkt.

Det finns debuter, och så finns det DEBUTER.

Joel Pohjanpalo har tippats få ströminuter för Bayer Leverkusen i höst. I ett tyskt topplag är verkligheten krass. Om man inte presterar är det lätt att en annan spelare får chansen nästa gång.

Pohjanpalo tog vara på chansen genast i debuten. Pohjanpalo ersatte Charles Aranguiz i den 78:e minuten och nätade bara två minuter senare. Målet betydde 1–1 i matchen.

Målet kom efter en rörig situation framför Mönchengladbachs mål. Pohjanpalo befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle och nickade in 1–1.

Förlorade matchen

Trots Pohjanpalos sena utjämningsmål förlorade Bayer Leverkusen matchen. Mönchengladbachs Lars Strindl satte in det matchavgörande 2–1-målet med fem minuter kvar att spela.

Efter flytten från HJK år 2013 har Pohjanpalo för det mesta spelat för Fortuna Düsseldorf på den näst högsta nivån i Tyskland. I höst ska han ta steget upp till det tyska finrummet, är det tänkt.

Resultat:

Borussia Mönchengladbach–Bayer Leverkusen 2–1
Mönchengladbach: Hahn 45, Strindl 85
Leverkusen: Pohjanpalo 80

Diskussion om artikeln