Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur låter "Las Vegas Desert Knights"?

Från 2016
NHL kommer till Las Vegas.
Bildtext NHL kommer till Las Vegas.
Bild: / All Over Press

Säsongen 2017-2018 landar NHL-ishockeyn i Las Vegas, men än så länge är det oklart under vilket namn den nya organisationen kommer att spela. Nu verkar det ändå som att ordet "Knights" kommer att vara med.

Enligt tidningen Las Vegas Review-Journal talar mycket just nu för att klubbens ägare Tom Foley kommer att döpa det nya expansionslaget till Las Vegas Desert Knights.

Olika källor har noterat att varumärken med just den namnkombinationen registrerats hos amerikanska myndigheter och också webbplatser har registrerats under samma namn.

Enligt Las Vegas Review-Journal talar ägaren Tom Foleys bakgrund för att ordet "Knights" (riddare) kommer att figurera i lagnamnet. Foley har studerat vid militärakademin West Point, där idrottsverksamheten arrangerades under namnet Black Knights.

Laget fick däremot inte möjligheten att heta "Black Knights" eller bara "Knights". I det första alternativet vägrade West Point, i det andra fallet torpederades idén av OHL-laget London Knights.

Foley hade enligt tidningen ingen kommentar till namnnyheten i sig, men bekräftade ändå för Amber Dixon på NBC att registreringen av "Desert Knights" ägt rum.

Förutom Las Vegas Desert Knights har också alternativen Silver Knights och Golden Knights figurerat i spekulationerna.

Det tidigare alternativet Las Vegas Night Hawks är inte ett förstaval längre.

Det officiella namnet, laget logo, färger och speldräkter kommer att presenteras officiellt i september. Laget från Las Vegas är det första tillskottet till NHL på 17 år.

År 2000 inledde Columbus Blue Jackets och Minnesota Wild sin verksamhet.

Diskussion om artikeln