Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stallchefen försvarar Verstappen – ”Det var på gränsen”

Från 2016
Uppdaterad 29.08.2016 08:57.
Max Verstappen och Christian Horner
Bildtext Max Verstappen och Christian Horner.
Bild: imago/GEPA pictures/ All Over Press

Max Verstappen fick utstå massvis med kritik av förarkollegerna efter söndagens GP i Belgien. Red Bulls stallchef Christian Horner väljer ändå att försvara den unge holländaren.

Nico Rosberg vann Belgiens GP men det mesta efteråt handlade om Max Verstappen och hans sätta att köra. Verstappen körde aggressivt och tvingade Kimi Räikkönen av banan.

Räikkönen var inte sen att kritisera Verstappen liksom stallkamraten Sebastian Vettel. Även Mercedes stallchef Toto Wolff gick hårt åt Verstappen och kallade hans körstil för uppfriskande men farlig.

Red Bulls stallchef Christian Horner kan förstå att det kommer kritik från förarna men inte från Wolff.

– Jag är förvånad över Totos kommentarer eftersom det inte har något med honom att göra. Det var på gränsen idag men han kom undan med det och domarna hade heller inga synpunkter på det.

– Om det skulle ha varit några problem så skulle domarna har reagerat. Som sagt så var det på gränsen men Max är ung och ambitiös, säger Horner till webbplatsen F1i.com.

Nästa tävling körs på Monza redan inkommande helg.

– Jag har sagt åt Max att han inte ska avslöja var han bor under helgen för jag är säker på att det kommer att finnas några arga italienare där, skämtade Horner efter tävlingen.

Diskussion om artikeln