Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Knäskadan spökar fortfarande för Svindal – ”Har inte fått några garantier”

Från 2016
Uppdaterad 29.08.2016 13:50.
Aksel Lund Svindal tog i Kitzbühel säsongens sjunde världscupseger.
Bildtext Aksel Lund Svindal skadade sig i Kitzbühel i januari.
Bild: EPA

Aksel Lund Svindal lider fortfarande av den korsbandsskada som han ådrog sig i kraschen i Kitzbühel förra säsongen. I värsta fall kan karriären vara över.

Aksel Lund Svindal kraschade våldsamt i klassiska Hahnenkammrennen i Kitzbühel i januari. Han ådrog sig en svår knäskada och säsongen tog då slut direkt.

Nu medger Svindal för NRK att knäskadan var mycket värre än vad som tidigare har rapporterats.

– Jag har inte sagt hela sanningen och det är därför som jag har gått på kryckor så länge. Menisken hade lossnat och när korsbandet går av så hamnar knäet i en ställning som det inte ska vara i. Då lossnar också delar av benet, säger han.

Karriären kan vara över

Skadan gör att fartpremiären i Lake Louise i november är i fara och vill det sig riktigt illa kan hela karriären nu vara över för Svindal.

– Jag har inte fått några garantier på att allt ska bli bra, säger han.

Aksel Lund Svindal gjorde nyligen sin första träning på snö men ännu återstår mycket arbete för att en comeback ska kunna bli av.

– Det finns 70 procents chans att komma tillbaka efter en korsbandsskada. Prognosen är ändå lägre än med de andra skadorna som han har ådragit sig, säger landslagsläkaren Marc Strauss.

Aksel Lund Svindal har under sin karriär vunnit tre OS-medaljer och åtta VM-medaljer. I världscupen har det blivit 32 segrar.